AFSOC üçüncü A-29C Tucano uçağını teslim aldı

Sierra Nevada Corporation, üçüncü ve son A-29C Super Tucano uçağını ABD Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanlığına (AFSOC) teslim etti.

Sierra Nevada Corporation (SNC) tarafından aktarıldığı üzere gelişmiş ve yüksek görev uygunluğuna sahip A-29 Super Tucano, ABD Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanlığının (AFSOC) uluslararası ortak görev gücü oluşturulması için kurulan Muharebe Havacılığı Danışmanlığı (CAA) görevi için tasarlandı.

Bu bağlamda 2022 yılının Nisan ayının başlarında teslim edilen ilk iki A-29C, Hurlburt Hava Kuvvetleri Üssünde AFSOC ile eğitim operasyonlarını sürdürmekte. Hafif saldırı ve keşif uçakları için standart olan A-29C, SNC ve ortağı Embraer Defence & Security tarafından ABD’de üretilmektedir. İmzalanan sözleşme kapsamında Sierra Nevada Corporation (SNC), program için yer destek ekipmanları, pilot eğitimleri, yüklenici lojistik desteği, yedek parça ve bakım hizmetleri sağlamaktadır.

Konuyla ilgili konuşan Sierra Nevada şirketinin, ISR, Havacılık ve Güvenlik (IAS) için Taktik Uçak Sistemleri ve Programları Kıdemli Başkan Yardımcısı Ed Topps, “SNC, bu kritik küresel görevi desteklemek için ABD Hava Kuvvetleri ile ortak olmaktan inanılmaz gurur duyuyor. Aktif bir üretim hattı ve düşük yaşam döngüsü maliyetleri ile A-29C, operasyonel birimlere desteğini artırmak ve yerdekilere uzun süredir gecikmiş yetenekler sağlamak için sahaya kolayca geçebilir.” ifadelerini kullandı.

Muharebe Havacılığı Danışmanlığı (CAA) misyonuna özgü olan A-29C uçağı, ABD Hava Kuvvetleri Özel Operasyonlar Komutanlığına (AFSOC) hava gücü istihdamı, idamesi ve kuvvet entegrasyonu konularında ortak ulus havacılık kuvvetlerini değerlendirme, eğitim, danışmanlık, yardım ve ikmal amacıyla gelişmiş yetenekler sağlamaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

AFSOC üçüncü A-29C Tucano uçağını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum