Sa’ar 6 sınıfı korvetten Barak LRAD hava savunma füzesi testi

IAI’nin Tiwitter hesabından yapılan paylaşımda İsrail donanmasına ait bir Sa’ar 6 sınıfı korvetten Barak LRAD hava savunma füzesi atışına ait bir video yayınlandı. Yapılan paylaşımda: “İsrail Savunma Bakanlığı ve İsrail donanma kolu ile birlikte, İsrail’in deniz kuvvetlerinde bulunan Saar-6 korvetine kurulu Barak MX hava savunma sisteminin bir parçası olan bir LRAD uzun menzilli önleyicinin deneme atışlarını başarıyla tamamladık. ” ifadelerine yer verildi.

Mayıs 2021 yılında yapılan açıklamada İsrail Donanması’nın yeni Sa’ar 6 sınıfı gemilerinin, Barak MX hava savunma füze sistemi ile donatılacağı açıklanmıştı.

C-Dome hava savunma sistemi Sa’ar 6 korvetlerine entegre edildi

İsrail Savunma Bakanlığı, Demir Kubbe olarak da bilinen Iron Dome hava savunma sisteminin deniz varyantı olan Naval Iron Dome (C-Dome) hava savunma sisteminin Sa’ar 6 korvetlerine entegre edildiğini açıkladı. Bu kapsamda Bakanlık, son testlerin de tamamlandığını duyurmuştu.

Sa’ar 6 sınıfı korvetlerde 40 adet C-Dome lançeri bulunuyor. Topçu roketi tehditlerine karşı aktif olarak kullanılan Iron Dome sisteminin altyapısı üzerinden geliştirilen C-Dome, daha kısa menzillerde Barak için bir tamamlayıcı olarak kullanılabilecek.

El-Kassam tugaylarının belli aralıklarla petrol platformlarına saldırı düzenlediği göz önüne alındığında C-Dome ile donatılan Sa’ar 6 korvetlerinin görevlerinden birinin söz konusu platformları roket tehditlerine karşı korumak olacağı değerlendirilebilir.

 Sa’ar 6 Sınıf Korvet

Sa’ar 6 sınıfı korvetler, 2015 yılının Mayıs ayında İsrail Donanması için Almanya’dan sipariş edilmiştir. 4 adet Sa’ar 6 sınıfı korvetin inşası için ise 450 milyon Dolar değerinde sözleşme imzalanmıştı.

İsrail Donanması’nın gelecek 30 yıl boyunca belkemiğini oluşturması beklenen Sa’ar 6 sınıfı korvetler hava savunma harbi odaklı tasarımları ile öne çıkmaktadır. 1900 ton deplasmana ve CODAD tahrik sistemine (2x Dizel) sahip olacak korvetler 26 knot azami hız ve 4000 km menzile ulaşabilecektir.

Silah yükü hava savunma harbi için 16 ila 32 adet Barak 8 uzun menzilli hava savunma füzesi ve 20 adet Iron Dome’da da kullanılan Tamir füzesi barındıran C-Dome nokta hava savunma sistemi; yüzey harbi için 1 adet Oto Melara 76 mm deniz topu, 2 adet Rafael Tyhpoon uzaktan komutalı silah sistemi ve 16 adet Gabriel V gemisavar füze; denizaltı savunma harbi için ise 2 adet torpido kovanını içermektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Sa’ar 6 sınıfı korvetten Barak LRAD hava savunma füzesi testi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum