Hindistan denizaltısından füze testi

Hindistan Donanması’na ait INS Arihant’tan ilk kez SLBM (Denizaltından fırlatılan balistik füze) tipi füze başarıyla ateşlendi.

Hindistan Donanması’na ait S2 Stratejik Saldırı Nükleer Denizaltısı olarak adlandırılan INS Arihant’tan ilk kez SLBM (Denizaltından fırlatılan balistik füze) tipi füze başarıyla ateşlendi. Test atışı 14 Ekim 2022’de belirlenmiş bir pozisyondan Bengal Körfezindeki hedef noktasına ateşlendi.

Konu ile ilgili olarak Hindistan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada,

Füze bugün önceden belirlenmiş bir menzilde test edildi ve Bengal Körfezi’ndeki hedef bölgeyi yüksek doğrulukla etkiledi. Test kapsamında tüm operasyonel ve teknolojik parametreleri doğrulandı. INS Arihant tarafından SLBM’nin başarılı kullanıcı eğitimi lansmanı, mürettebatın yeterliliğini kanıtlamak ve Hindistan’ın nükleer caydırıcılık kabiliyetinin kilit bir unsuru olan SSBN programını doğrulamak için önemlidir.

INS Arihant tarafından SLBM’nin başarılı kullanıcı eğitimi lansmanının mürettebat yeterliliğini kanıtlamak ve Hindistan’ın nükleer caydırıcılık kapasitesinin önemli bir unsuru olan SSBN programını doğrulamak için önemli olduğunu ekledi. Sağlam, sürdürülebilir ve garantili bir misilleme yeteneği, Hindistan’ın ‘İlk Kullanım Yok’ taahhüdünün temelini oluşturan ‘Güvenilir Asgari Caydırıcılığa’ sahip olma politikasına uygundur.”

ifadelerinde bulundu.

Hindistan Donanması, Barak 1 füzesini başarıyla test etmişti

Defense Decode tarafından 31 Ağustos 2022 tarihinde yapılan bir paylaşıma göre, Hint Donanması’na ait uçak gemisi INS Vikramaditya, Barak 1 kara-hava füzesini başarıyla test etmişti. 2013 yılında hizmete giren INS Vikramaditya, Kiev sınıfından modernize edilmiş bir uçak gemisi ve amiral gemisidir.

Aslen Bakü olarak inşa edilmiş ve 1987 yılında hizmete girmiş olan uçak gemisi, Sovyet Donanmasında ve daha sonrasında 1996 yılında hizmet dışı bırakılmadan önce Rus Donanmasında (Amiral Gorshkov olarak) görev yapmıştır.

Uçak gemisi, Hindistan tarafından 20 Ocak 2004’te, yıllar süren müzakerelerin sonucunda 2.35 milyar dolarlık satış fiyatıyla alındı. Modernize edilen gemi, deniz testlerini Temmuz 2013’te ve ilk STOBAR iniş-kalkış testlerini Eylül 2013’te başarıyla tamamladı.

INS Vikramaditya’nın yenilenmesi tamamlandığında geminin 1982’de Bakü olarak ilk denize indirildiği zamandan daha büyük bir tam yük deplasman ağırlığı vardı. Geminin 2.500 bölmesinden 1.750’si yeniden üretildi ve yeni radarlar ve sensörleri desteklemek amacıyla kapsamlı bir yeniden kablolama yapıldı.

Asansörler yükseltildi ve ski-jump destekli kısa kalkış yapmadan önce savaş uçaklarının tam güce ulaşmasına izin veren iki kısıtlama standı takıldı. Gemi, 16 Kasım 2013 tarihinde Rusya’nın Severodvinsk kentinde düzenlenen bir törenle resmen hizmete alındı.

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan denizaltısından füze testi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum