Nijerya, modernize edilmiş L-39ZA uçaklarını teslim aldı

Nijerya Hava Kuvvetleri’ne ait 3 adet L-39ZA Albatros eğitim uçağı Çekya’da bulunan Aero Vodochody Tesisinde modernize edildi

Nijerya Hava Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan Çek yapımı 3 adet daha Aero L-39 Albatros eğitim uçağı, Çekya’da bulunan Aero Vodochody Tesisinde modernize edilerek Nijerya’ya teslim edildi.  Military Africa tarafından aktarıldığı üzere Nijerya Hava Kuvvetleri ve Çek şirketi Aero Vodochody arasında imzalanan sözleşmeye göre toplamda 6 adet Aero L-39 uçağı modernize ediliyor. Diğer 3 Aero L-39 eğitim uçağı düzenlenen törenle 2022 Temmuz ayında Nijerya’ya teslim edildi. Modernize edilen uçaklar Genesys Aerosystems’in aviyonik sistemleriyle modernize edildi.

Aero Vodochody Bölge Satış Direktörü Vladan Resner teslim edilen uçaklardan sonra şu açıklamalarda bulundu:

“Kendi eksenindeki uçuşlar, özellikle lojistik ve bireysel faaliyetlerin koordinasyonu gereklilikleri açısından organizasyonel olarak çok daha zahmetlidir. Sadece askeri uçakların tüm devletlerin toprakları üzerinde uçmasına izin vermek değil, aynı zamanda mürettebat ve mekanikle birlikte eskort uçağı, tüm duraklamalarda yakıt ve oksijen tedariki veya duraklamalar sırasında mürettebatın güvenliğini sağlamak gibi ek destek sağlamak da gereklidir. Bütün bunlar, yalnızca Aero’dan değil, aynı zamanda bu durumda mükemmel şekilde çalışan diğer dış kurumlardan gelen tüm uzman ekibinin mükemmel sinerjisini gerektiriyor.” dedi.

Nijerya Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan Aero L-39ZA Albatros Görsel: Military Africa

Çek devletine ait LOM Praha, 2018’in ilk yarısında Çek Cumhuriyeti’ndeki CLV Pardubice hava eğitim merkezinde Nijeryalı pilotları havadan havaya ve havadan yere savaş becerilerini geliştirmek için 4 Nijeryalı pilotu eğitmeye başladı. Pilotlar, Eylül 2021’de LOM Praha’nın CLV uçuş eğitim merkezinde hava muharebe eğitimlerini tamamladı.

Aero L-39ZA Albatros

L-39 Albatros, çift koltuklu, tek motorlu bir eğitim uçağıdır. Çok yönlü bir jet eğitim uçağı olmasının yanında stratejik keşif uçağı ve hafif yakın hava desteği görevlerinde kullanılmaktadır. Aero kuruluşu, yüzlercesi hala dünya çapında uçabilen 2900 adet L-39 Albatros uçağı üretti. Birçok ülke bu uçakları keşif uçuşları veya sınır koruması gibi başka görevlendirmeler için de kullanmaktadır. L-39ZA uçakları şu anda başta ABD, Azerbaycan, Mısır, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkeler tarafından kullanılmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Nijerya, modernize edilmiş L-39ZA uçaklarını teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum