Yunanistan’dan torpido tedariki

Yunanistan’ın sipariş ettiği yeni torpidoların Aralık ayında teslim alınacağı açıklandı. 

Yunanistan’ın Type 214 denizaltıları için sipariş ettiği yeni torpidoların Aralık ayında teslim alınacağı açıklandı. Kathimerini tarafından yapılan habere göre Salamina/Amphiali Deniz Üssü’ndeki yeni torpido atölyesi, Yunan “PAPANİKOLIS” sınıfı denizaltıları donatmak için gelen mühimmatı 12 yıl gecikmeli olarak teslim almaya şimdiden hazır.

Deniz Kuvvetleri Denizaltı Komutanlığı, toplam 44 adet SeaHake Mode 4 torpidosu ile önemli sayıda eğitim torpidosunu teslim alırken, gelen bilgilere göre denizaltılara ilk yüklemeler 2024 yılının yazında yapılacak. Ayrıca donanma subaylarının halihazırda Almanya’da eğitim aldıkları aktarıldı.

Yunanistan’dan FCX-30 korveti inşası

Yunanistan, DOHA sınıfı olarak da bilinen FCX-30 korvetlerinin inşasına yönelik tesislerin inşasını tamamlamıştı. Enikos tarafından yapılan habere göre Elefsis Shipyards, korvetlerin yapımını üstlenecek. Bu bağlamda Amerikalı ONEX ile İtalyan Fincantieri arasında FCX-30 korvetlerinin inşasına yönelik iş birliği muhtırası imzalanmıştı.

Tersane işçileri dışında gemilerin inşasına katılacak mühendisler ve Yunan firmaları ile birlikte projede 2 binden fazla kişinin çalışacağı tahmin ediliyor. Habere göre gemilerde çalışacak şirketlerin çoğu seçildi. Şirket temsilcileri ek iş birliklerinin görüşülmesi için İtalya’nın Cenova kentine gitmişti.

Yapılan anlaşma 6 adet korvetin inşasını içermektedir. İlk etapta ise 3+1 korvetlerle üretim başlayacak. 3+1, ilk geminin İtalya’da geri kalanının ise Yunanistan’da üretileceği anlamına gelmekte. Yapılan iş birliğiyle birlikte Yunan tersanelerine know-how transferi de gerçekleşecek.

Kaynak: DefenceTürk

Yunanistan’dan torpido tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum