MKE YAVUZ 155 mm obüs, Brezilya’da yarışacak

Defence360 tarafından aktarıldığı üzere MKE A.Ş. YAVUZ 155 mm kundağı motorlu obüs, Brezilya’nın VBC OAP obüs tedarik projesinde yarışacak. Alman RMMV 6×6 platformu üzerine kurulan YAVUZ, paletli sistemlere göre mobilite avntajını bulunduruyor.

Türk savunma sanayisinin öncü kuruluşlarından biri olan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), 155 mm çapında 52 kalibrelik çekili obüs YAVUZ’un geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. MKE tarafından üretilen bu modern ve etkili silah sistemi, özellikle sahadaki ihtiyaçlara yönelik olarak tasarlanmıştır.

155 milimetre 52 kalibre MKE Yavuz obüs sistemi için kullanılan araç tamamen zırhlı olarak geliştirildi. Sistemin atışa hazırlanma süresi en fazla 1 dakika, atışı tamamlayıp mevzi değiştirmesi ise en fazla 2 dakika sürmekte. Yavuz, 5 mürettebatı taşıyacak kapasitede çift kabine sahip ve tam yüklü azami saatte 90 kilometreye hıza çıkabilmekte. Sistemin canlı mühimmatlarla atışlı testleri 18 Nisan’da başarıyla Konya-Karapınar’da gerçekleştirildi.

Yavuz Obüsü, farklı yükseliş açıları ve sevk barut modülleriyle aynı hedefi aynı anda 3 farklı mühimmatla vurabiliyor. Sistem, uzun menzilli mühimmatlarla 40 kilometre menzil içindeki askeri birlik ve taburlara atış yapabiliyor. Mevzilenen topçu birliğinin karşı hedeflerden uzakta olmasından dolayı düşman tarafından karşı saldırı yapılma riski de azalıyor.

Obüs, elektrikle hareket eden ve elektronik olarak kontrol edilen yarı otomatik mermi yükleme sistemiyle donatıldı. Silah sistemiyle, NATO standartlarına uygun 155 milimetre çapında tüm mühimmatlar atılabiliyor. Yavuz Obüsü ile 15 saniyede 3 atım (darbeli atım), 1 dakikada 4-6 atım (normal atım), 1 dakikada 2 atım (sürekli atım) yapılabiliyor.

Menzil

  • M107 (HE): 18 km
  • M549A1 (RAP/HE): 30 km
  • MKE MOD 274-ERFB/BB: >40km

Kaynak: DefenceTürk

MKE YAVUZ 155 mm obüs, Brezilya’da yarışacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum