F-35B savaş uçağı iniş sırasında kaza kırıma uğradı

FOX 4 tarafından aktrarıldığı üzere ABD’nin Texas eyaletinde bulunan Fort Worth’te dikey iniş yapan bir F-35B savaş uçağı kaza kırıma uğradı. Tekerlekler yere değdikten sonra F-35B, kontrolsüz şekilde tekrar havalanarak dengesini kaybetti. Yerel yetkililer pilotun kazadan fırlatma koltuğu ile kurtulduğunu ve uçağın hafif derecede hasar aldığını belirtiyor. F-35, ilk uçuşunu kazanın gerçekleştiği Fort Worth’te 15 Aralık’ta gerçekleştirmişti.

Görsel: Dallas NewsGeçmişteki F-35B kazaları

1 Aralık 2022’de ABD Deniz Piyadeleri’nde hizmet veren “Yeşil Şovalyeler” VMFA-121 filosuna ait bir F-35B, acil iniş için Okinawa’daki Kadena Hava üssüne inmişti ve çekilirken ön iniş takımının üzerine düşmüştü. İngiliz Donanması’nda ise  F-35B’lerden birinin 18 Kasım 2021 sabahı gerçekleştirilen rutin uçuş operasyonları sırasında meydana gelen arıza sonrasında düştüğü, pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçaktan atladığı açıklanmıştı

F-35B Lightning II

Kalkış ve iniş durumlarının dışında uçuş sırasında da daha önce kaza geçiren F-35B, Eylül 2020’de KC-130 tanker uçağıyla çarpışmasının ardından düşmüştü. 2021’de meydana gelen bir diğer kazada ise GAU/22 gatling topundan ateşlenen bir 25 mm APEX çok maksatlı mühimmatın erken patlaması sonucu hasar almıştı ancak pilot yara almamıştı ve uçak güvenli bir şekilde iniş yapmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

F-35B savaş uçağı iniş sırasında kaza kırıma uğradı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum