Bayraktar Teknoloji Azerbaycan faaliyete geçmeye hazırlanıyor

Azerbaycan’da faaliyete başlayacak olan Baykar, Bayraktar Teknoloji Azerbaycan’da farklı alanlarda işe alım başvurularını açtı.

İnsansız Hava Araçları alanında dünya çapında en ileri teknolojik sistemleri geliştirmeye devam etmekte olan Baykar, bir süre önce Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Devlet Vergi Servisi tarafından “Bayraktar Teknoloji Azerbaycan” adıyla resmi kayda alınmıştı.

Bu yöndeki yaşanan son gelişmelerin ardından Bayraktar Teknoloji Azerbaycan, resmi sitesinde farklı alanlara ait açık pozisyonlarını belirterek işe alım başvurularını açtı.

8 Aralık 2020, BAYKAR Bayraktar TB2 Bakü’de geçit töreninde

Bakanlığın verdiği bilgiye göre yeni şirketin adresi Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü’de olacak. Kuruluş sermayesi 1.7 milyon manat olup, yasal temsilcisi Baykar Saha Koordinatörü Emekli Kurmay Albay Hüseyin Topuz olacak. Selçuk Bayraktar konuya ilişkin olarak Azerbaycan’da vermiş olduğu bir demeçte,

“Azerbaycan’da da bu teknolojinin  geliştirilmesi  ve üretilmesiyle alakalı bir girişim başlatmak istiyoruz. Bunun yanında teknoloji girişimlerine mentörlük ve destek sağlayacak kurumlarda kurmayı hedefliyoruz.”

ifadelerine yer vermişti.

Haluk Bayraktar’dan Ukrayna’daki üretim tesisi hakkında açıklama

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna merkezli 1+1 kanalının sorularını yanıtlamıştı. Yayında İHA’lar konusunda Türkiye-Ukrayna işbirliği ve Baykar Teknoloji’nin Ukrayna’da açacağı üretim tesisi üzerine Haluk Bayraktar:

”Öncelikle, Türkiye ve Ukrayna arasında stratejik düzeyde işbirliği var, 2011’den bu yana ülkelerimiz arasında yüksek düzey stratejik konsey var. Havacılık ve Savunma alanında Türkiye ve Ukrayna arasındaki iş birliği Bayraktar TB2’nin Ukrayna envanterine girmesinden sonra hızlandı. Her iki tarafın da fayda gördüğü bir model. İki taraf için bağımsız bir tedarik zinciri oluşturuldu ve iki taraf da kendine yeterlilik sağlamış oldu.

Ukrayna’da fabrika projemiz var ki bu Ağustos 2019’da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Baykar’ı ziyaret ettiğinde başlamıştı. Türkiye’ye ziyareti kapsamında Baykar’ı ziyaret ettiği sırada Ukraynalı operatörler TB2 ile Türkiye’de eğitim görüyordu. Buradaki altyapımızı görünce ‘Ukrayna’ya bir fabrika projesine başlayabilir misiniz?’ diye sordu. Burada yalnızca üretim olmayacak aynı zamanda bu teknolojiler üzerine araştırmalar da yapılacak. O zamandan beri bu projeye başladık ve proje devam ediyor.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri bağlısı Bayraktar TB2 S/İHA

Bu bakımdan Ukrayna türbin motoru üretimi kabiliyetine sahip dünyadaki birkaç ülkeden birisi. Stratejik düzeydeki İHA’larımızda iki ülke arasındaki ilişkiler bu kadar yakın olunca Ukrayna’nın motorlarını kullanmaya karar verdik, özellikle AKINCI’da. Stratejik bir sistem olan AKINCI ilk uçuşunu Ukrayna yapımı bir motorla gerçekleştirdi. Türk Ordusu’na yaptığımız AKINCI teslimatlarını da Ukrayna motorlarıyla yaptık. Şimdi ise insansız savaş uçağı teknolojisi üzerine çalışıyoruz, KIZILELMA da Ukrayna motoruyla çalışacak. Ülkelerimiz arasındaki iş birliği sonuçlarını veriyor ve iki ülkeye de fayda sağlıyor.”

İfadelerinde bulunmuştu.

Kaynak: DefenceTürk

Bayraktar Teknoloji Azerbaycan faaliyete geçmeye hazırlanıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum