Letonya M3 amfibi köprü araçları alıyor

General Dynamics European Land Systems (GDELS), Letonya’ya M3 Amfibi Köprü ve Feribot Sistemi sağlayacak. Letonya, köprüleme sistemini alan en yeni NATO müşterisi olacak. Teslimatlar ayrıca eğitim, araçlar ve kılavuzlardan oluşan entegre bir lojistik destek paketini de içerecek. GDELS uluslararası ticaret ve hizmetlerden sorumlu başkan yardımcısı Dr. Thomas Kauffmann, “Bu satın alma, transatlantik iş birliğini ve müttefik kuvvetler için hareketlilik ve birlikte çalışabilirliğin gerekliliğini gösteren bir başka kilometre taşıdır” dedi.

Letonya, Kore Cumhuriyeti, Endonezya, Singapur, Tayvan’ın yanı sıra M3 sistemini en son kullanan ülke olacak. M3, muharebe operasyonlarından sivil savunmaya kadar farklı rollerde kullanılıyor. M3 ile Letonya, müttefik birliklerine hareketlilik ve diğer M3 kullanıcılarıyla birlikte çalışabilirlik ve ayrıca ABD ve Alman kuvvetleri tarafından yaygın olarak kullanılan GDELS İyileştirilmiş Şerit Köprüler (IRB) ile NATO’nun gelişmiş ileri mevcudiyetine katkıda bulunabilecek.

M3, tankların ve diğer araçların su engelleri üzerinden projeksiyonu için kullanılan amfibi bir köprüleme aracıdır. M3, karayolunda kendi kendine konuşlandırılabilir ve maksimum yol hızı 80 km/s olan 4×4 tekerlekli bir araç olarak çalışır. Amfibi bir operasyon için suya sürülmeden önce, iki büyük alüminyum duba açılır ve bunları gövdesi boyunca açar. Mürettebat, gövdenin üzerinde bulunan kontrolleri kullanarak dubaya manevra yapmak için araç kabininden çıkar. Suda, M3, 14 km/s’ye varan hızlarda 2 tam dönüşlü su jeti tarafından tahrik edilir ve yönlendirilir.

GDELS-Bridge Systems başkan yardımcısı ve genel müdürü Dr. Christian Kauth, “M3’ün en yeni ve en modern varyantını Letonya Silahlı Kuvvetlerine teslim edeceğimiz için çok gururluyuz. Araçlar ayrıca çok soğuk iklim koşullarında çalışabilmelerini sağlayacak ‘Arctic Kitleri’ ile donatılacak.” dedi.

Kaynak: DefenceTürk

Letonya M3 amfibi köprü araçları alıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum