ROKETSAN TAYFUN balistik füze seri üretimde

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, CNN Turk canlı yayınında TAYFUN füzesinin seri üretimde olduğunu aktardı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ve HAVELSAN Genel Müdürü Akif Nacar CNN Turk yayınında savunma sanayii projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci CNN Turk canlı yayınında TAYFUN füzesindeki gelişmelere yönelik yaptığı açıklamada, “TAYFUN füzesi seri üretimde. TAYFUN’un testleri her aşamada devam edecek ve kabiliyetleri hep geliştirilecek.” ifadelerine yer verdi.

 

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci tehdit anında istenildiği kadar TAYFUN füzesini üretip sahaya sürülebileceğini ve bu üstünlüğünde hava savunma sistemlerini başka ülkelerden tedarik eden ülkelere karşı büyük avantaj sağlayacağını belirtti. Noktasal hedef vurma kabiliyetine odaklanıldığını vurgulayan İkinci şu ifadelere yer verdi.

“Menzil her halükarda değiştirilebilecek bir şey. Hedefinizi vuramadığınız zaman dost unsurlara da zarar verebilirsiniz. TAYFUN, geliştirilen bütün yeni navigasyon teknolojilerini bünyesinde barındırıyor.”

TAYFUN silah sisteminin tamamının yerli olduğuna dikkat çeken İkinci, bu füze sayesinde uzaya kadar ulaşma kabiliyetine sahip olduklarını belirtti. Ayrıca, füzenin 4-5 metre hassasiyetiyle hedefleri vurabildiğini ifade etti. Ayrıca İsmail Demir ve Murat İkinci, TAYFUN’un hava savunma sistemlerini aşmak için uçuş esnasında bazı manevraları yapabileceğini ekledi.

ROKETSAN’ın kısa menzilli balistik füze sınıfındaki yeni füzesi TAYFUN’un yeni test atışı gerçekleştirmişti. Paylaşılan videoda TAYFUN füzesi öncekine kıyasla daha net görülürken, füzenin kanisterinin uzunluğunun BORA füzesininkine kıyasla daha uzun olması göze çarpıyor. TAYFUN füzesi daha önceki testinde de “BOZAT” isimli bir 8×8 taşıyıcı platform üzerinde görülmüştü.

TAYFUN’un ilk testinde BMC 525-44 8×8 araç kullanılmıştı ve 561 km menzile ulaşıldığı belirtilmişti. İlk testteki geniş atış açısına (45 dereceden fazla) bakıldığında TAYFUN’un azami menzilinin belirtilen değerin üzerinde olduğu değerlendirilebilir.

Kaynak: DefenceTürk

ROKETSAN TAYFUN balistik füze seri üretimde Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum