ABD Ordusu Jump 20 İHA’yı bünyesine alıyor

ABD Ordusu’ndaki tugay muharebe ekiplerinde kullanılan İHA’lara alternatif olarak dikey iniş-kalkış yapabilen Jump 20 İHA tedarik edecek.

Geleceğe dönük inovatif sistemler geliştiren AeroVironment şirketi, bir süredir devam eden FTUAS (Geleceğin Taktik İHA Sistemi) projesi kapsamında ilerleme kaydediyor. Air Recognition’un aktardığı üzere, Ağustos ayının üçüncü haftasında FTUAS projesinin ilk kısmı ABD ile imzalanan bir sözleşme ile tamamlandı.

Sözleşmeye göre ABD Ordusu’na bir Jump 20 İHA satın alınacak, test edilecek ve belirlenen bir BCT’ye (Tugay Muharebe Ekibi) teslim edilecek. Ayrıca Jump 20 İHA’ya ek olarak beraberinde teknik ekipman desteği, eğitim ve ilgili destek sunulacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AeroVironment Başkan Yardımcısı Gorik Hossepian:

“FTUAS programının 1. aşaması ile Ordu, şu anda tugay muharebe ekiplerinde görev yapan RQ-7B Shadow İHA’nın yerini doldurabilecek kapasitede bir sistem ararken, JUMP 20’yi hızlandırılmış bir programda test edecek ve sahaya yerleştirecek.

Muharebede kendisini kanıtlamış olan JUMP 20, Ordu için hızla konuşlandırılabilir, pistten bağımsız, dikey kalkış ve iniş yapabilmektedir. Herhangi bir yerden konuşlandırılma, kullanılma ve sürdürülebilme yeteneği, düşman unsurların; tahrip veya işgal girişimleri gibi durumlarda oyunun kurallarını değiştirir.”

ifadelerini kullandı.

Görsel: AeroVironment

AeroVironment JUMP 20, ABD askerî güçlerini desteklemek için kapsamlı bir şekilde konuşlandırılacak dikey kalkış ve iniş (VTOL) yapabilen, bir sabit kanatlı insansız hava aracı sistemidir. Çok görevli operasyonlar için ideal olan JUMP 20, 14 saatten fazla uçuş süresine ve 115 mil (185 kilometre) operasyon menziline sahiptir.

Sistem, fırlatma veya kurtarma ekipmanına ihtiyaç duymadan 60 dakikadan daha kısa bir sürede kurulabilir ve çalıştırılabilir. İHA, 13,6 kilograma kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir. JUMP 20 ayrıca, operasyonel veya müşteri gereksinimlerini karşılamak için özel olarak yapılandırılabilen ve modüler bir platform sağlayan ortak bir otomatik pilot ve yer kontrol sistemi mimarisine sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

ABD Ordusu Jump 20 İHA’yı bünyesine alıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum