KGK-84 güdüm kitinin seri üretimi başlıyor

ASELSAN’ın 2022 Faaliyet Raporu’nda 2000 lb Mk-84 genel maksat bombaları için geliştirilen KGK-84’ün (Kanatlı Güdüm Kiti) geliştirme çalışmalarında sona gelindiği ve seri üretimin 2023’te başlayacağı açıklandı. Mk-84 ve NEB gibi mühimmatlarla kullanılabilecek KGK-84, dayanımı yüksek hedeflerin daha uzun menzillerden vurulmasını sağlayacaktır. KGK daha önce 500 lb Mk-82 ve 1000 lb Mk-83 genel maksat bombaları için geliştirilmişti.

Genişleyen KGK ailesi için farklı arayıcı başlıklar üzerinde de çalışmalar devam ediyor. İlk olarak IDEF21’de tanıtılan lazer arayıcı başlıklı KGK-SİHA-82’yi takiben TEKNOFEST 2022’de KGK-SİHA-82’nin mmW radar arayıcı başlıklı versiyonu tanıtılmıştı.

TOLUN-IIR minyatür bombanın menzili açıklandı

ASELSAN tarafından geliştirilen TOLUN IIR-kızılötesi arayıcı başlıklı güdümlü mühimmatın özellikleri açıklandı. Bu kapsamda Kızılötesi Arayıcı Başlıklı Güdümlü Mühimmat TOLUN-IIR, hava platformundan Çoklu Taşıma Salanı (SADAK-4T) aracılığı ile atılabilmektedir. Bahse konu mühimmat, hareketli ve yumuşak kara hedeflerine karşı kullanılabilen tümleşik KKS/ANS/IIR güdümüne ve iki yönlü iletişim ile döngüde insan (ing. Man in the Loop) atış moduna sahiptir.

TOLUN-IIR, SADAK-4T ile uçağın bir istasyonunda 4 adet taşınabilen, parçacık tesirli savaş başlığına sahip olup açılır kanatları ile 43 nm (~80 km) menzildeki hedeflere karşı kullanılabilmektedir. Ek olarak mühimmat, CRPA Anti Jam anteni sayesinde GNSS karıştırmasına karşı dayanıklıdır. Uçaktan bırakılmadan önce kapalı olan kanatlar, uçaktan bırakıldıktan bir süre sonra açılmakta ve en uzun menzil için gerekli aerodinamik kaldırma kuvvetini sağlamaktadır. TOLUN IIR, yüksek hassasiyette istenilen hedefi vurma özelliği ile stratejik hedeflerin imha edilmesinde etkin olarak kullanılabilecek.

Kaynak: DefenceTürk

KGK-84 güdüm kitinin seri üretimi başlıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum