Brezilya, muharebe araçlarını yerli silah sistemleri ile test ediyor

Brezilya’ya tedariki devam etmekte olan Lynx araçları, REMAX 4 Uzaktan Komutalı Kule (UKK) sistemi ile güçlendiriliyor.

Brezilya Ordusu, Iveco 4×4 LMV-BR aracında REMAX 4 UKK’nin entegrasyon testini başarıyla gerçekleştirdi. Testler süresince, REMAX 4 stabilizasyon sisteminin durumunu ve farklı coğrafi arazilerdeki etkinliğini değerlendirmek için farklı arazi koşullarında denemeler yapıldı. Infodefensa’nın aktardığı üzere testin sonucu, önceki sürümler için üretilen aynı mekanik arayüzlerin kullanılmasının, yeni REMAX 4’ün entegrasyonunu kolaylaştırdığını ve bütünün verimliliğini garanti ettiğini gösterdi.

Bu testler sırasında REMAX 4’ün hareket halinde iken hedef takip, stabilizasyon ve hedef görünürlüğü değerlendirilirken araç üzerinden 7.62 mm hafif makineli tüfeğin atış durumu da değerlendirilmeye alındı.  Ayrıca test edilen REMAX 4 silah sisteminin önceki versiyonlarına göre daha hafif olduğu ve daha fazla mühimmat depolama kapasitesine sahip olduğu açıklandı.

REMAX 4 UKK (Görsel: Ares)REMAX 4

REMAX 4, Brezilya Ordusu bünyesindeki CTEx (Ordu Teknoloji Merkezi) ve Ares Aeroespacial e Defesa S.A. tarafından üretilen uzaktan kontrollü kule sistemidir. Silah sistemi, gece, termal veya gündüz kameraları gibi gözetleme, izleme ve keşif için çeşitli optik cihazları bünyesine entegrasyonu yapılabilmektedir. Kulede ana silah olarak 7.62×51 veya 12.7mm makineli tüfek bulunmaktadır. Kule, 360 derece dönüm açısı ile araç çevresinin tam olarak görülebilmesini sağlamaktadır. Bu bağlamda sistemin ağırlığı 200 kg’dır.

Iveco LMV-BR 4×4

Iveco üretimi zırhlı personel taşıyıcı araç LMV-BR, 2015 yılında Brezilya Ordusu tarafından VBMT-LR programı için seçilen bir projedir. Defense Brief’in aktardığı üzere, aracın tedariki üzerine yapılan uzlaşmalar sonucunda 2019 yılı içerisinde 186 adet LMV-BR 4×4 aracın siparişi verildi ve 2021 yılı içerisinde Brezilya Ordusu’na ilk 32 adedi teslim edildi. Brezilya’ya ek olarak, araç, 15’ten fazla ülke ile farklı varyantlarda hizmet veriyor. Ayrıca, Iveco ürünleri, şimdiden Brezilya Ordusuna Guarani VBTP 6×6 zırhlı personel taşıyıcı sağlıyor. 2009’da üretim sözleşmesinin imzalanmasından sonra, 2012’den bu yana 480’den fazla ünite teslim edildi.

Kaynak: DefenceTürk

Brezilya, muharebe araçlarını yerli silah sistemleri ile test ediyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum