İsveç’ten MARS 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araca RBS 70 NG entegrasyonu

Çek Cumhuriyeti tarafından geliştirilen MARS 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araca İsveç menşeili RBS 70 NG alçak irtifa hava savunma füzesi entegre edildi

İsveç şirketi SAAB ile Çek Cumhuriyeti’ne ait SVOS şirketinin yaptığı iş birliği kapsamında, SVOS tarafından geliştirilen MARS 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araç ve ona entegre edilen RBS 70 NG alçak irtifa hava füzesinden oluşan MSHORAD mobil alçak irtifa hava savunma sistemi geliştirildi.

RBS 70 NG füzesi ve Giraffe 1X çok amaçlı 3D radar sistemine dayanan MSHORAD’ın araç tabanlı Mobil Atış Birimi (MFU) ve Mobil Radar Birimi (MRU), 1 adet Saab komuta-kontrol sistemi (C2) ve MSHORAD hava savunma sistemine sahip bir şekilde kullanıcıya sunulacak. Army Recognition tarafından da aktarıldığı üzere, İsveç’te gerçekleştirilen “hassas atış” testleri de dahil olmak üzere RBS 70 NG kullanan MARS aracıyla birçok test yapılması planlanmaktadır. MARS zırhlı aracı Haziran 2022 tarihinde Paris’teki Eurosatory Fuarında ilk kez yer alacak.

MARS 4×4 Zırhlı Araç

Çek Cumhuriyeti tarafından geliştirilen MARS 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araç, NATO müttefiki ülkelerin halihazırdaki sistemleriyle uyumlu bir şekilde hizmet verebilecektir. 14 ton ağırlığa sahip MARS’ın şu anda 4×4 versiyonu mevcutken gelecekte 20 ton ağırlığındaki 6×6 versiyonun da üretilmesi hedeflenmektedir. Aracın detaylı teknik bilgilerinin ve çeşitli modellerine ait bilgilerin Haziran 2022 tarihinde Paris’te düzenlenecek olan Eurosatory Fuarında tanıtılması planlanmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

İsveç’ten MARS 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araca RBS 70 NG entegrasyonu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum