KF-21 ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Güney Kore tarafından geliştirilen KF-21 savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Güney Kore’nin, 9 Nisan 2021’de gerçekleştirdiği törenle tanıttığı KF-21 Boramae savaş uçağı, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Savunma Tedarik Programı İdaresi (DAPA) yetkililerine göre savaş uçağı ilk uçuşunu Seul’ün yaklaşık 300 kilometre güneyinde bulunan 3. Uçuş Eğitim Üssünden gerçekleştirdi. Ek olarak uçuşun temel işlevlerin kontrolü için yapıldığı ve 30 ila 40 dakika sürdüğü aktarıldı.

Resim

Güney Kore merkezli Yonhap News’e göre uçuşun sabah yapılması planlanmaktaydı. Ancak hava koşulları nedeniyle uçuş öğleden sonraya ertelendi. KF-21 savaş uçağı ile Güney Kore, eskiyen F-4 ve F-5 avcı filosunu üst düzey savaş uçaklarıyla değiştirmeye ve Kuzey Kore’nin gelişen nükleer ve füze tehditlerine karşı koymak için hava gücünü güçlendirmeye çalışıyor.

KF-21 savaş uçağı

5’inci nesil bir savaş uçağının unsurlarını birleştiren KF-21, yeni nesil bir savaş uçağıdır. Seri üretim hattından çıkacak ilk KF-21 uçakları 4.5 nesil olacak. Yapılacak çalışmalardan sonra uçakların 5. nesil olarak güncellenmesi bekleniyor.

KF-21’in, Güney Kore Hava Kuvvetleri’ndeki mevcut savaş uçaklarının yerini alması planlanıyor. Kore Havacılık ve Uzay Sanayii (KAI), projenin gelecekteki muharebe sahası harekât konseptini karşılayabilecek en önemli millî projelerden biri olduğunu söylüyor. KF-21’in programında ilk uçağın 2025 yılına kadar hizmete girmesi planlanmaktadır.

KF-21 çok maksatlı savaş uçağının yaklaşık 1.400 mph (yaklaşık 1.83 Mach) azamî hıza ulaşması ve yaklaşık 2.900 km’lik bir menzile sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte, azamî kalkış ağırlığının 25.580 kg olması ve 7.700 kg’a kadar da yük taşıma kapasitesine sahip olması da beklenen özellikleri arasında.

Image

Kaynak: DefenceTürk

KF-21 ilk uçuşunu gerçekleştirdi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum