TÜBİTAK SAGE ve Excalibur Army’den KUZGUN ailesi için işbirliği!

CZ Defence tarafından aktarıldığı üzere TÜBİTAK SAGE ve Çek Cumhuriyeti merkezli Excalibur Army, KUZGUN Modüler Müşterek Mühimmat Ailesi üzerinden ateş destek platformlarının geliştirilmesi üzerine niyet beyanı imzaladı.

4×4 TTZA’lardan 8×8 kamyonlara kadar birçok farklı platformu üreten Excalibur Army ve farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek KUZGUN ailesini geliştiren TÜBİTAK SAGE’nin işbirliği, uluslararası pazara hitap eden çözümler ortaya çıkarabilir. Hassas güdümlü füzeler kullanan mobil atış destek platformları hızlı reaksiyon süreleri ve hassasiyetleriyle İngiltere ve ABD gibi ülkelerin yatırım yaptığı bir alan olarak öne çıkmaya başlamıştır.

KUZGUN KY’nin kara platformlarından kullanımına yönelik illüstürasyon

Excalibur Army Genel Müdürü Jaroslav Skála şu açıklamalarda bulundu:

“TÜBİTAK SAGE’nin güdümlü füze ve akıllı mühimmatları kullanan ürün portföyümüze getireceği genişleme eyanı imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bunlar topçu sistemlerimizi destekleyip kara platformlarındaki konumuzu güçlendirme potansiyeline sahip. Aynı zamanda Türk ortaklarımızın araçlarına performans, sürüş karekteristikleri ve koruma alanında yeni imkanlar sunabiliriz”

TÜBİTAK SAGE  İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Tunca Selbes TÜBİTAK SAGE’nin Çek firmalarıyla işbirliği üzerine niyetlerine değindi:

“Excalibur Army ile kurduğumuz ortaklıktan gurur duyuyoruz. Dünyanın en iyileri arasında olan KUZGUN füzelerimiz ve Excalibur Army’nin platformlarıyla oldukça etkili silah sistemleri oluşturabiliriz. Umuyoruz ki imzaladığımız beyan, Excalibur Army ve diğer Çek şirketleriyle işbirliğimizin başlangıcı olacak.”

KUZGUN KY füzesine yurtdışından ilgi

TÜBİTAK SAGE Genel Müdürü Gürcan Okumuş Kaner Kurt ile yaptığı röportajda, MARLİN SİDA’dan atılan KUZGUN KY füzesine yurtdışından talep olduğunu açıklamıştı. Okumuş, KUZGUN KY’nin kara platformlarına entegre edileceğini ve İHA’lara yönelik bir konfigürasyonun geliştirileceğini açıklamıştı:

“Katı yakıtlının (KUZGUN KY) kara araçlarından atılmasıyla ilgili hem yurtiçi hem de yurtdışından da ciddi talep var onları da bir yandan görüşüyoruz. kendi envanterimizdeki kara araçlarından katı yakıtlının atılacağını göreceğiz. Yurtdışından da talep var, yurtdışıyla da görüşmelerimiz devam ediyor. Katı yakıtlının İHA’dan atışı da olacak bu arada. Bu da farklı bir varyant olacak, çok esasında alışık olmadığımız serbest süzülenin (KUZGUN SS) yanında katı yakıtlının İHA’dan atılan bir versiyonu olacak. Hedefe çok hızlı angaje olabilen farklı bir modu oradan geliyor.”

Kaynak: DefenceTürk

TÜBİTAK SAGE ve Excalibur Army’den KUZGUN ailesi için işbirliği! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum