Polonya, Güney Kore ile silah anlaşması yaptı

Polonya, Güney Kore’den tank, obüs ve savaş uçağı tedarik edecek.

Polonya, Güney Kore ile K2 Black Panther tankı, K9 Thunder obüsü ve FA-50PL uçakları için bir kontrat imzalandı. 180 adet K2PL tankının, 48 adet K9 Thunder obüsünün ve 48 adet FA-50PL uçaklarının teslimatı bu yıl içinde yapılacak. Polonya, Kore’den toplam 1000 adet K2PL tankı alacak ve bu tanklar 2026’dan itibaren Polonya’da üretilecek.

İlk 48 adet K9 obüsünden sonra 600 adet daha obüs alacak olan Polonya’ya ikinci teslimat 2024 yılında yapılacak ve 2026 yılından itibaren Polonya’da K9 obüsü üretilecek. 48 adet FA-50, uçağı Polonya Hava Kuvvetleri’nin isteğine göre özelleştirilmiş olacak. Bu yüzden uçaklar FA-50PL olarak adlandırılacak.

ADEX Fuarı K2 Black Panther (Fotoğraf: Kore Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Facebook hesabı)

Satın alımlarla ilgili konuşan Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak,

“Rusya Federasyonu’n Ukrayna’yı hedef alarak gerçekleştirdiği kriminal saldırı ve Putin’in öngörülmez doğası, ordumuzun ekipmanlarının modernizasyonunu daha da hızlandırmamız gerektiği anlamına geliyor. Polonya için güvenlik seviyelerini mümkün olduğunca hızlı bir şekilde arttırmak kili önem taşımaktadır. Bunu ancak güçlü bir ordu oluşturarak yapabiliriz. Herhangi bir potansiyel saldırganı saldırmaya karar vermekten caydıracak kadar güçlü bir ordu kurarak.

Güney Kore’de ekipman satın almaya karar verirken, silahların öldürücülüğü, teslimat hızı veya endüstriyel faydalar dahil olmak üzere birkaç yönü göz önünde bulundurmak zorunda kaldım. Korelilerle müzakere etmeyi başardığımız anlaşma, yukarıdaki unsurların tümünü birleştiriyor. Diğer ekipman üreticileri, Polonya savunma endüstrisi ile bu kadar geniş bir işbirliği ile bu kadar kısa sürede bu kalitede silahları teslim edemediler.

Unutmayın, savunma sanayiimiz onlarca yıldır zayıfladı. Şimdi geri yüklememiz gereken çok sayıda değerli yetkinliği kaybettik ancak bu uzun vadeli bir süreç ve daha fazla beklemeye tahammülümüz yok. Sektörün ihtiyaçlarını biliyoruz ama aklımızın bir köşesinde doğudaki tehdidin ne kadar ciddi olduğunu hatırlıyoruz ve Polonya’nın ve Polonya vatandaşlarının güvenliğini kademeli olarak iyileştirme gerekliliği kesinlikle çok büyük önem taşımaktadır. Bu güvenlik bize ancak iyi donanımlı bir ordu tarafından verilecektir. 10 ya da 20 yıl sonra değil şimdi.”

ifadelerini kullandı.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya, Güney Kore ile silah anlaşması yaptı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum