Kanada Donanması 3. Açık Deniz Karakol Gemisini teslim aldı

Irving Tersanesi, HMCS Max Bernays Artktik ve Açık Deniz Karakol Gemisini Kanada Kraliyet Donanması’na teslim etti

Kanada Savunma Bakanlığı tarafından konu ile alakalı yapılan açıklamada ;

“Halifax, Nova Scotia’dan Irving Shipbuilding Inc. tarafından inşa edilen bu gemi, Kanada endüstrisini ve çalışmalarını destekleyen bir girişim olan Ulusal Gemi İnşa Stratejisi (NSS) aracılığıyla Kanada Kraliyet Donanmasına (RCN) teslim edilecek altı yeni Arktik ve Açık Deniz Karakol Gemisinin üçüncüsüdür. Dayanıklı bir gövdeye sahip Arktik ve Açık Deniz Karakol Gemisini  (AOPS), Kanada Silahlı Kuvvetlerinin (CAF) yeteneklerini ve Kuzey Kutbundaki varlığını önemli ölçüde arttıracaktır.”

ifadeleri yer aldı.

Naval News tarafından aktarıldığı üzere HMCS Max Bernays, kabul sonrası testler ve son gemi hazırlık çalışmaları tamamlanana kadar Kanada Tersanesi Halifax’ta kalacak. Gemi 2023 yılında, Kanada Kraliyet Donanması’nın Pasifik Okyanusundaki üssü olan Esquimalt’a transfer edilecek. Sınıfın 6. gemisinin inşası, 15 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilen ilk çelik kesme töreni ile başlamıştır.

Görsel: Kanada Savunma BakanlığıArktik ve Açık Deniz Karakol Gemileri ve HMCS Max Bernays

HMCS Max Bernays, 3. Arktik ve Açık Deniz Karakol Gemisi (AOPS), İkinci Dünya Savaşının Atlantik Savaşı sırasında Kanada Kraliyet Donanmasında görev yapan River Sınıfı muhribi HMCS Assiniboine’in baş dümencisi (Coxswain) olarak görev yapan Kanadalı bir deniz kahramanı olan Astsubay Max Bernays’ın adını almıştır.

Gemilerin tasarımı başlangıçta seyir için özelleşmiş bir buz kırma pruvası içermesi amaçlıyordu ve ağır buzu kırmak için geriye doğru uzatılacaktı. Ayrıca gemilerin kıç kısımları buz kırmak için tasarlanmıştı ve itici güç ve dirençli buzu çiğnemek için azimut iticileri kullanıyor olacaktı. Bununla birlikte, maliyet kısıtlamaları nedeniyle, hem hafif hem de ağır buz kırma için geleneksel bir pruva tasarımı seçildi. Tahrik sistemi, mevcut Kanada Sahil Güvenlik buz kıranlarına benzer pervanelere sahip dizel-elektrikli çift şaft tarafından sağlanacaktır.

Gemiler, Kanada Kraliyet Donanmasının (RCN) sahip olduğu diğer gemileriyle aynı donanma helikopterleri olan CH-148 Cyclone ve CH-149 Cormorant’ı kullanabilecek ve koruyabilecek bir hangar ve uçuş güvertesine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

Genel Özellikleri

  • Deplasman : 6.615 ton
  • Uzunluk : 103,6 metre
  • Genişlik : 19 metre
  • Buz Sınıfı:  Polar Class 5
  • Tahrik : IEP (4 adet 3.6 MW dizel jeneratör)
  • Hız : Açık deniz 17 knot ( 31 km/saat ), buz kırma 3 knot (5,6 km/saat)
  • Menizl : 6.800 deniz mili (12.600 km)

Kaynak: DefenceTürk

Kanada Donanması 3. Açık Deniz Karakol Gemisini teslim aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum