Ukrayna’ya 27 ülkeden silah ve ekipman yardımı

Army Recognition tarafından aktarıldığı üzere Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalar devam ederken Ukrayna daha fazla askeri ekipman yardımı için talepte bulundu. Sky News’ta yer alan habere göre İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace tarafından düzenlenen, aralarında İngiltere ve ABD’nin de yer aldığı 27 ülkenin katıldığı konferans sonucu katılımcı ülkeler Ukrayna’ya çeşitli silah ve ekipman yardımında bulunacağı açıklandı. Daha önceden silah yardımında bulunmayan ülkelerin de silah yardımına başlayacağı belirtiliyor.

ABD tarafından gönderilen Javelin tanksavar füzelerin yüklendiği Ukrayna’ya ait askeri kamyonlar (Görsel: Matthew VanDyke)

ABD Savunma Bakanlığı’nın 26 Şubat 2022 tarihli açıklamasında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasını takiben 350 milyon dolar değerinde ek silah yardımı yapılacağı bilgisi yer alıyor. Avrupa’dan gelen yardımlardan göze çarpanlar arasında ise Hollanda’nın 26 Şubat 2022’de gönderilmesini onayladığı 200 adet FIM-92 Stinger portatif alçak irtifa hava savunma füzesi yer alıyor.

Belçika ise 2000 adet makineli tüfek ve kendi rezervlerinden 3800 ton yakıt gönderecek, ek olarak Belçika Hükümeti daha fazla yardım gönderilmesinin mümkün olup olmadığını değerlendiriyor. Savunma maksatlı silah sistemleri göndereceğini açıklayan Fransa’nın ise önümüzdeki günlerde saldırı maksatlı silah sistemleri de göndermesi olasılıklar dahilinde.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’ya 27 ülkeden silah ve ekipman yardımı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum