Japonya MQ-9B SeaGuardian İHA sistemleri alıyor

Japonya Sahil Güvenliği, General Atomics tarafından geliştirilen MQ-9B SeaGuardian kullanacak.

Uzaktan Kumandalı Uçak Sistemlerinde (RPAS) gelişmiş ürünler sunan General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), Japonya Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın RPAS Projesini desteklemek üzere seçilmekten memnuniyet duyduğunu açıkladı. Bu bağlamda Japonya Sahil Güvenliği operasyonlarda General Atomics MQ-9B İHA’yı Ekim 2022’den itibaren kullanmaya başlayacak.

SeaGuardian ile Japonya Sahil Güvenlik Teşkilatı’nın (JCG) arama-kurtarma, afet müdahalesi ve denizcilik yasalarının uygulanmasını içeren misyonlarını desteklemek için geniş alan deniz gözetimi yapması planlanıyor. Proje kapsamında 2020 yılında, aynı JCG görevleri Japonya’nın “Deniz Güvenlik Sistemlerini Güçlendirme Politikası” uygunluğunu doğrulamak için SeaGuardian’ı kullanan ve geniş deniz alanı gözetimini gerçekleştirmek için insansız hava araçlarını kullanarak bir dizi başarılı uçuş denemesi yapıldı.

MQ-9B SeaGuardianUzun süreli havadan gözetleme yeteneği

GA-ASI CEO’su Linden Blue, “JCG’nin deniz gözetim misyonunu SeaGuardian İHA’ımızla desteklemekten gurur duyuyoruz. Sistemin denizcilik alanında uzun menzilli sensörlerle ekonomik ve son derece uzun süreli havadan gözetleme sağlama yeteneği ile benzersizdir.” açıklamasında bulundu.

SeaGuardian, Ters Sentetik Açıklıklı Radar (ISAR) görüntüleme modu, Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS), yüksek çözünürlüklü optik ve kızılötesi kameralarla donatılmış ve tam hareketli video sensörüne sahip çok modlu bir deniz yüzeyi arama radarına sahiptir.

Bu sensör paketi, binlerce kare deniz mili üzerindeki su üstü gemilerinin gerçek zamanlı olarak tespit edilmesini ve tanımlanmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda deniz hedeflerinin otomatik olarak izlenmesini ve AIS vericilerinin radar izleriyle korelasyonunu sağlar.

SkyGuardian ve SeaGuardian, tüm hava koşullarına uygunluk ve STANAG-4671 (NATO İHA uçuşa elverişlilik standardı) ile tam uyumluluk sağlayarak uzun ömürlü uzaktan kumandalı uçak sistemleri pazarında önemli yere edinmiştir. Bu bağlamda sistemde bulunan ve operasyonel olarak kanıtlanmış çarpışma önleme radarı, sivil hava sahasında da esnek operasyonlar yapılmasına olanak sağlar.

Kaynak: DefenceTürk

Japonya MQ-9B SeaGuardian İHA sistemleri alıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum