Nexter’den çok rollü zırhlı araç

Fransa merkezli Nexter’den çok rollü zırhlı araç Serval Atlas RC.

Fransa merkezli Nexter, savunma sektörünün en büyük fuarlarından biri olan ve Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen EUROSATORY 2022 fuarında yeni çok rollü zırhlı aracı Serval Atlas RC ile yer aldı. Fransız Ordusu için geliştirilen Serval, yüksek koruma altında tam donanımlı 10 adet asker taşıyabilmektedir. Bu bağlamda Serval’in 25 adetten fazla varyantta geliştirileceği aktarıldı.

Serval, mayın, el yapımı patlayıcı ve balistik korumaya sahiptir. Akustik silah tespit sistemine de sahip olan araç, sis atıcılarına da sahiptir. Geliştirme çalışmaları devam eden araç, C130 ve A-400M kargo uçaklarıyla nakil edilebilecek şekilde geliştirilmiştir.

 MISTRAL ATLAS UKSS

MISTRAL ATLAS 2 adet Mistral füzesi ve yeni nesil termal görüş sistemi barındıran, uzaktan kumanda edilebilen bir sistemidir. MISTRAL, silahlı kuvvetlerin tüm kollarının gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmış tamamen dijital, ısı güdümlü bir füzedir. %96 kanıtlanmış başarı oranı ve mevcut alçak irtifa hava savunma füzelerinden daha yüksek güvenilirliğe sahiptir. Bu kapsamda sistem, aracın içinden kullanılabilmektedir. Bu durum ise mürettebata büyük koruma sağlamaktadır. Ek olarak MISTRAL ATLAS’ın müşteri tarafından talep edilen herhangi bir iletişim sistemine entegre edilebileceği belirtilmekte.

Maks. Hız <100 km/s Menzil 600 km Motor 8.9 L / 375 BG Ateş Gücü 12.7mm/7.62mm/40mm bombaatar

Kaynak: DefenceTürk

Nexter’den çok rollü zırhlı araç Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum