Ukrayna’ya NASAMS ve Aspide hava savunma füze sistemi teslimatı

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ukrayna’ya NASAMS ve Aspide hava savunma sistemlerinin teslim edildiğini söyledi. Oleksii Reznikov, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı,

“Bak kim burada! NASAMS ve Aspide hava savunma sistemleri Ukrayna’ya geldi! Bu silahlar Ukrayna ordusunun önemli ölçüde güçlendirecek ve göklerimizi daha güvenli hale getirecek. Bize saldıran düşman hedeflerini vurmaya devam edeceğiz. Ortaklarımız olan Norveç, İspanya ve ABD’ye teşekkür ederiz.”

NASAMS Hava Savunma Sistemi

NASAMS Hava Savunma Sistemi bataryası, her biri koruyucu kutuların içinde altı adede kadar ateşe hazır füze taşıyan üç adet çoklu füze rampası (LCHR) içerir. NASAMS Çok Namlulu Roket Fırlatıcısının (Multi-Missile Launcher) amacı, hepsi yalıtımlı tüplerin içinde aynı fırlatma rayına monte edilmiş farklı özelliklere sahip füzeleri taşımak, nişan almak ve ateşlemektir. NASAMS fırlatıcısı 6 adede kadar AIM-120 AMRAAM füzesi taşır ve telsiz / kablolu iletişim aracılığıyla FDC (Atış Dağıtım Merkezi) komuta merkezine bağlanmaktadır.

NASAMS füzesi uçakları, helikopterleri, seyir füzelerini ve İHA’ları engelleyebilme yeteneğine sahiptir. Sistem tarafından kullanılan karadan havaya füze AIM-120 AMRAAM füzesidir, ancak sistem aynı zamanda AIM-9X Sidewinder, Geliştirilmiş Sea Sparrow Füzesi (ESSM) ve yerli füzeleri de fırlatabilme yeteneğine sahiptir. NASAMS, Avustralya, ABD, Şili, Finlandiya, Endonezya, Litvanya, Norveç, Hollanda, Umman, İspanya ve Ukrayna ordusu tarafından kullanılmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’ya NASAMS ve Aspide hava savunma füze sistemi teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum