Endonezya, hava gözetleme radarları ve komuta-kontrol sistemleri tedarik edecek

Endonezya Ulusal Silahlı Kuvvetleri, 13 adet Ground Master 403 (GM403) hava gözetleme radarı ve SkyView komuta-kontrol (C2) sistemi tedarik edecek.

Oishee Majumdar’ın da aktardığı üzere, Thales Group firması Endonezya Ulusal Silahlı Kuvvetlerine 13 adet Ground Master 403 (GM403) hava gözetleme radarı ve SkyView komuta-kontrol (C2) sistemi tedarik etmek için devlete ait savunma elektroniği firması PT Len Industri ile ortaklık yapacak. PT Len tarafından Janes Information Services’e yapılan açıklamada, sözleşmenin 2023 yılından 2028 yılına kadar uygulanacağı ifade edildi.

Thales ve PT Len, 31 Mayıs 2022 tarihinde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirerek Endonezya takımadalarına yeni bir radar sisteminin kurulacağını açıkladı. Bu bağlamda sistemlerin Endonezya Ulusal Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü uçan tehdidi tespit etmesine olanak sağlayacağı belirtildi.

Ayrıca anlaşma kapsamında Thales, radarları ve komuta-kontrol (C2) sistemini inşa etmeye odaklanacak; PT Len ise radar istasyonlarını inşa edecek, sistemlerin kurulumunu ve entegrasyonunu sağlayacak ve Thales’in de desteğiyle program için inşaat işlerini yönetecek. Bu bağlamda radarlardaki bazı bileşenler PT Len tarafından üretilecek ve proje, radar teknolojisinin transferini ve yerel savunma sanayii kabiliyetlerinin güçlendirilmesine destek sunacak.

 Ground Master 400

Ground Master 400, Thales-Raytheon Systems’in dijital hüzmeleme teknolojisini kullanan tamamen dijital 3-D hava savunma Ground Master radar ailesinin bir parçasıdır. GM 400 serisi, çok yüksekten çok alçak irtifalara kadar tespit imkanı sunan bir 3-D uzun menzilli radardır. Sistem, alçak uçuş kabiliyetine sahip yüksek manevra kabiliyetindeki taktik savaş uçaklarından insansız hava araçları gibi daha küçük hedeflere kadar birçok hedefi izleyerek geniş alan hava resmi sağlamaktadır. GM 400, dört kişilik bir ekip tarafından 30 dakikada kurulabilen bir AESA radar sistemidir. Sistem yaklaşık 6 metrelik bir nakliye konteynerine sığmaktadır ve yaklaşık 10 ton ağırlığındadır.

Radar, 50 metrelik bir menzilde doğruluğa, 0.3 derecelik azimut doğruluğuna ve yaklaşık 182.5 kilometrelik mesafeden 2.000 feetlik bir irtifa doğruluğuna sahiptir. Menzil içinde çözünürlük 200 metre ve azimutta 3 derecedir. Radar, -6 ile +5 derece arasında elektronik stabilizasyon özelliğine sahiptir. Ayrıca radarlar, radar sahasından veya uzak bir merkezden işletilebilmektedir.

Bu radar sistemleri Euro-Shelter, GTIE Air & Defence, LATecis – Latécoère grubu, Schleifring ve Sermati ile işbirliği içinde Fransa’daki Thales’e ait fabrikada üretilmektedir. GM 400 ailesi, GM 403 ve GM 406 model mobil radar sistemlerini içermektedir. GM 406, GM 403’ten iki kat daha güçlü bir vericiye sahiptir ve bu durum %20 daha fazla menzil imkanı sağlar. GM 406, öncelikli olarak konuşlandırılabilir olacak şekilde tasarlanmışken GM 403 sabit kurulumlar için tasarlanmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Endonezya, hava gözetleme radarları ve komuta-kontrol sistemleri tedarik edecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum