İsveç, Visby sınıfı korvetlerinde Saab torpido tüplerini kullanacak

İsveç, Visby sınıfı korvetlerinde Saab üretimi Tub m/20 torpido tüpleri kullanacak.

Saab tarafından yapılan bilgilendirmede firma, İsveç Savunma Malzeme İdaresi’nden yeni nesil hafif torpidolar için torpido kovanı siparişi aldığını açıkladı. Bu kapsamda sipariş değerinin yaklaşık 150 milyon İsveç Kronu olduğu belirtildi. 2023 yılında teslimatların tamamlanması planlanırken, sipariş miktarını artırma opsiyonunun da bulunduğu ifade edildi. Yeni torpido kovanlar Tub m/20 olarak adlandırılırken hali hazırda İsveç Donanma korvetlerinde kullanılan torpido kovanlarının yerini alacak.

Yeni torpido kovanları, daha büyük torpido yükünün yanı sıra daha kolay ve daha kullanıcı dostu yükleme, boşaltma sağlayarak gelecekteki gereksinimleri karşılamak üzere tasarlanmıştır. Saab, fırlatma sistemini daha yüksek kullanılabilirlik sağlamak ve komuta kontrol merkezinden kovanın izlenmesine imkan verecek şekilde geliştirmiştir. Bu bağlamda sipariş edilen torpido tüpü, Finlandiya’nın Pohjanmaa sınıfı korvetleri için Saab’a yeni hafif torpido siparişi verdiğinde geliştirilmeye başlanmıştır.

Visby sınıfı korvetler

Visby sınıfı, İsveç Donanması tarafından kullanılan bir savaş gemisidir. Göteborg ve Stockholm sınıfı korvetlerden sonra Donanma tarafından benimsenen en son korvet sınıfıdır. Geminin tasarımı, düşük radar kesitini ve kızılötesi imzayı vurgularken, stealth (hayalet) yetenekleri nedeniyle uluslararası alanda ilgi görmektedir. Gemi, 15 knot (28 km/saat) hızda 2.500 deniz mili (4.600 km) maksimum seyir menziline ve 35 knot (65 km/saat) azami hıza ulaşabilmektedir. Visby sınıfı korvetler, 1 adet Bofors 57 mm Mk3 deniz topu, 8 adet RBS15 Mk2 gemisavar füzesi, Torped 45 torpidoları için 4 adet 400 mm torpido fırlatıcısı ve ASW 127 mm roketle çalışan bombaatar ile silahlandırılmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

İsveç, Visby sınıfı korvetlerinde Saab torpido tüplerini kullanacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum