ROKETSAN’ın CENK Balistik Füzesi görücüye çıktı!

TAYFUN balistik füzesinin testini takiben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyrulan CENK’e ait görüntüler ilk defa Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından paylaşıldı.

Videoda CENK’in BORA ve TAYFUN’dan daha büyük olması ve önde de kanatçıklara sahip olması dikkat çekmekte. Taşıyıcı platform olarak ise BMC 8×8 TUĞRA tank taşıyıcı tarafından çekilen treyler kullanılıyor. CENK’in ağırlığı ve TUĞRA’nın taşıma kapasitesi göz önüne alındığında taşıyıcı platform için mevcut imkanların değerlendirildiği görülmektedir.

500+ km menzilli TAYFUN balistik füzesi test görüntüleri paylaşıldı!

ROKETSAN tarafından geliştirilen TAYFUN Balistik Füzesi’nin test atışının görüntüleri paylaşıldı. Bu kapsamda TAYFUN füzesinin BOZAT adı verilen 8×8 bir TEL (Transporter erector launcher – lançerli taşıyıcı araç) aracının üzerinde yer aldığı görüldü. Konuyla ilgili görüntüler Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in konuk olduğu TRT Haber’in canlı yayınında ilk defa yayımlandı.

 TAYFUN ve CENK Füzesinde son durum

TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan’daki yerleşkesinde düzenlenen “İstikbalin Yüzyılı”nda Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Defence Turk ve SavunmaTR’ye ortak açıklamalarda bulunmuştu. TAYFUN ve CENK Füzelerinin son durumları hakkında açıklamalarda bulunan Demir, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Projeler takvime uygun ilerliyor. CENK’in veya diğer projelerimizin bu yıl içerisinde planlamaları var. Hazır olunca devreye girecekler. Elimizden geldiğince hızlandırıyoruz. Yakında haberlerini duyacaksınız. Yani bu yıl içerisinde hem CENK’ten hem de TAYFUN’dan haberler alacaksınız.”

Kaynak: DefenceTürk

ROKETSAN’ın CENK Balistik Füzesi görücüye çıktı! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum