Fransa, Barakuda Sınıfı nükleer denizaltısının ilkini hizmete aldı

Fransız Donanmasının yeni nükleer enerjili saldırı denizaltısı Suffren aktif göreve girdi.

Yeni Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, Brest şehrinde Suffren’i ziyaret etti ve Twitter’da nükleer saldırı denizaltısının şu anda aktif hizmette olduğunu duyurdu. Fransız Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Amiral Pierre Vender de resmi Twitter hesabından Suffren’in hizmete girmesini kutlayarak, Suffren’in Fransız Donanmasının ilk Barracuda denizaltısı olduğunu belirtti.

Aux marins, femmes et hommes, engagés à bord du sous-marin nucléaire d’attaque Suffren, admis aujourd’hui au service actif, je suis venu à Brest leur exprimer la reconnaissance de la Nation.

Ils participent à notre protection avec professionnalisme et détermination. pic.twitter.com/tBaNm3Famk

— Sébastien Lecornu (@SebLecornu) June 3, 2022

 

Amiral Pierre Vender, “Suffren, kabul edildikten sonra operasyonel hizmete giren ilk Barracuda DGA, Naval Group ve Technic Atome mühendislerimiz tarafından geliştirilen umut verici bir denizaltıdır. Suffren ve ekibine rüzgarın bol pruvan neta olsun.” dedi.

Barakuda (Suffren) sınıfı denizaltılar

Suffren sınıfı denizaltılar, birçok alanda farklılaşan yetenekler sergilemesine izin veren sayısız yenilikle donatılmıştır. Fransız Donanmasının yeni denizaltısı, torpido tüpünden fırlatılan deniz seyir füzesi (MdCN) sayesinde gizli kalırken düşman hattının derinlerine saldırabiliyor. Yüksek teknolojiye sahip sensörlerin entegrasyonu, aynı zamanda ona üstün denizaltı savunma harbi ve istihbarat, keşif, gözetleme yetenekleri sağlar.

Bu bağlamda denizaltı komutanı Colonna D’Istria ise nüfuz etmeyen optronik direklerin (Safran Elektronik ve Savunma tarafından) yıkıcı bir teknoloji olduğunu belirtmekte. Bu optikler, yüksek kaliteli (4K) görüntüler sunar ve CIC’deki her denizcinin bu görüntülere erişimi vardır. Son olarak, Suffren, deniz özel kuvvetlerinin konuşlandırılmasını kolaylaştıran sistemlerle birlikte gelir. Özellikle, çıkarılabilir bir güverte hangarı olan Dry Deck Shelter, yeni PSM3G yüzücü dağıtım aracının (SDV) ve bir düzine savaş yüzücünün konuşlandırılmasını sağlar.

Altı yeni saldırı denizaltısı, önümüzdeki on yıllar boyunca Fransız Donanmasının (Marine Nationale) öncü birliğini oluşturacak. Barakuda programı olarak geliştirilen yeni sınıfın ilki Suffren, 2019 yılı Temmuz ayında denize indirildi. Yeni denizaltılar, mevcut Rubis sınıfı denizaltılar üzerinde büyük bir yetenek sıçraması sunacak. Altı denizaltıdan oluşan Barakuda denizaltı programının toplam bütçesinin yaklaşık 10.2 milyar dolar olduğu belirtilmekte.

Özellikler

Yüzey Deplasmanı: 4.700 ton Dalış Deplasmanı: 5.100 ton Uzunluk: 99 metre Çap: 8.8 metre Maksimum derinlik: > 350 metre Hız: > 25 knot Silahlar: Deniz seyir füzeleri, F21 ağır tel güdümlü torpidolar, modernize edilmiş Exocet SM39 gemisavar füzeleri, FG-29 mayınları, D-19 UUV (gelecekteki geliştirme) Tahrik Sistemi: Triomphant sınıfı SSBN ve Charles-de-Gaulle uçak gemisindeki reaktörlerden türetilen basınçlı su reaktörü (150 MW), 2X tahrik türbini, 2X turbo jeneratör ve 2X elektrik motoru Mürettebat: 63 mürettebat üyesi + yaklaşık 15 komando Dayanıklılık: Denizde 70 gün (veya yiyecek stokları bitene kadar)

Kaynak: DefenceTürk

Fransa, Barakuda Sınıfı nükleer denizaltısının ilkini hizmete aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum