Hindistan Donanması, Barak 1 füzesini başarıyla test etti

Hindistan Donanmasından başarılı Barak 1 füzesi atışı.

Defense Decode tarafından 31 Ağustos 2022 tarihinde yapılan bir paylaşıma göre, Hint Donanması’na ait uçak gemisi INS Vikramaditya, Barak 1 kara-hava füzesini başarıyla test etti.

INS Vikramaditya

2013 yılında hizmete giren INS Vikramaditya, Kiev sınıfından modernize edilmiş bir uçak gemisi ve amiral gemisidir.

Aslen Bakü olarak inşa edilmiş ve 1987 yılında hizmete girmiş olan uçak gemisi, Sovyet Donanmasında ve daha sonrasında 1996 yılında hizmet dışı bırakılmadan önce Rus Donanmasında (Amiral Gorshkov olarak) görev yapmıştır.

Uçak gemisi, Hindistan tarafından 20 Ocak 2004’te, yıllar süren müzakerelerin sonucunda 2.35 milyar dolarlık satış fiyatıyla alındı. Modernize edilen gemi, deniz testlerini Temmuz 2013’te ve ilk STOBAR iniş-kalkış testlerini Eylül 2013’te başarıyla tamamladı.

INS Vikramaditya’nın yenilenmesi tamamlandığında geminin 1982’de Bakü olarak ilk denize indirildiği zamandan daha büyük bir tam yük deplasman ağırlığı vardı. Geminin 2.500 bölmesinden 1.750’si yeniden üretildi ve yeni radarlar ve sensörleri desteklemek amacıyla kapsamlı bir yeniden kablolama yapıldı.

Asansörler yükseltildi ve ski-jump destekli kısa kalkış yapmadan önce savaş uçaklarının tam güce ulaşmasına izin veren iki kısıtlama standı takıldı. Gemi, 16 Kasım 2013 tarihinde Rusya’nın Severodvinsk kentinde düzenlenen bir törenle resmen hizmete alındı. 

 Barak 1 Füzesi

Barak, uçaklara, gemisavar füzelerine ve İHA’lara karşı gemiden atılan nokta savunma füze sistemi olarak kullanılmak üzere tasarlanmış bir İsrail yapımı kara-hava (SAM) füzesidir.

Barak SAM sistemi, Phalanx CIWS gibi silah tabanlı CIWS platformlarını daha esnek ve daha uzun menzilli bir SAM ile değiştirmek veya tamamlamak için tasarlanmıştır. Füzeler sekiz hücreli bir konteynere monte edilir ve doğrudan yukarıya fırlatılır.

Yerli olarak geliştirilen roket motoruyla güçlendirilen silah sistemi, olumsuz hava koşullarında dahi hedeflerini başarıyla vurabilmektedir. Maksimum Mach 2 süratine ulaşabilen Barak, hedefine yakın infilak eden 60 kilogramlık bir savaş başlığı taşımaktadır.

Barak SAM sisteminin fırlatıcısı, 1.700 kg ağırlığında 8 hücreli bir modül ile kompakt bir dikey fırlatma sistemi kullanır. Atış kontrolü, bağımsız olarak veya diğer yerleşik sensörlerle birlikte çalışabilen 1.300 kg ağırlığındaki eşit derecede kompakt bir C3I sistemi tarafından sağlanır.

Sahip olduğu C3I radar sistemi 360 derecelik bir kapsama alanı sağlar. Bu kapsamda füzeler, gemiden 500 metre uzaklıktan gelen bir füzeyi düşürebilir. Barak füzeleri günümüzde Azerbaycan, İsrail ve Hindistan tarafından kullanılmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Hindistan Donanması, Barak 1 füzesini başarıyla test etti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum