Silahlı Golden Eagle VTOL İHA’nın görselleri paylaşıldı

İsrail merkezli Steadicopter, silahlı insansız helikopter Golden Eagle’ın görsellerini paylaştı.

İsrail merkezli savunma sanayi firması Steadicopter, geçtiğimiz günlerde silahlı ve hassas vuruş yeteneğine sahip Golden Eagle isimli insansız hava aracının görsellerini medyayla paylaştı. Ayrıca yapılan bir açıklamada da helikopterin yapay zeka teknolojisine dayalı ”üstün durumsal farkındalık ve çoklu hedef sınıflandırma ve takip sistemi” özelliğine sahip olduğu belirtildi. Golden Eagle, şirketin daha önce geliştirdiği kısıtlı alanlardan kalkış yapabilme yeteneğine ve azami 5 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip Black Eagle 50E elektrikli insansız helikopter üzerinden geliştirildi.

Steadicopter’in geliştirdiği Black Eagle 50

Golden Eagle’ın taşıdığı Smart Shooter silah sistemi, insan, zırhlı araç, mobil veya sabit hedefler arasında veri işleme yöntemi kullanarak ayrım yapabilme yeteneğine sahiptir. Sistem makineli tüfek ve 40 milimetre bomba atar gibi farklı silah sistemleri kullanılabilmektedir.

Uzaktan kontrol edilebilen silah, hedef tespit-takip algoritması ve bilgisayarlı görü yeteneklerine sahip özgün stabilizasyon konsepti sayesinde platforma hedef üzerine kilitlenme, takip ve hassas vuruş ile imha yeteneklerini kazandırıyor.

Hassas saldırı kabiliyeti

35 kilogram ağırlığındaki platform 125 km/s hıza ve 80 km/s seyir hızına sahip. Steadicopter Pazarlama ve İş Geliştirme Departmanı Başkan Yardımcısı Noam Lidor Golden Eagle hakkında, “Günümüzün müşterek muharebe ekosisteminde, insansız platformlarla yapılan görevlerde ileri düzey çözümler geliştirilmesini adeta zorunlu kılıyor. Yapay zekanın kullanımı, modern muharebelerde yeni muharebe doktrinlerinin ortaya konulmasını kolaylaştırıyor. Bugün yerdeki bir birliğin komuta ettiği otonom helikopter filosu havada bir araya gelip, hedef sınıflandırması ve tanımlaması yapıp, birbirleri arasında veri paylaşımı yaparak çoklu görev kabiliyetine erişmiş vaziyette.” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: DefenceTürk

Silahlı Golden Eagle VTOL İHA’nın görselleri paylaşıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum