LHD ANADOLU’ya 50 ila 110 adet S/İHA konuşlandırılabilecek

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, CNN Türk yayınında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı, Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri anlattı. Demir, Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi ANADOLU’ya konfigürasyona göre 50 ila 110 adet SİHA konuşlandırılabileceğini açıkladı. Aynı zamanda ANADOLU’nun taşıdığı SİHA’ların 10 adedini kontrol edebileceği de daha önceden açıklanmıştı.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından açıklanan Türk Savunma Sanayii 2022 Hedeflerine göre Baykar Teknoloji tarafından geliştirme çalışmaları devam eden, kısa pistli gemilerden kalkış yapabilecek Bayraktar TB3 SİHA 2022 yılı içerisinde ilk uçuşunu yapacak. Teknik özellikleri TEKNOFEST 2021’de açıklanan Bayraktar TB3, Bayraktar TB2’ye kıyasla kısa pistlerden kalkış kabiliyetinin yanında daha yüksek faydalı yük kapasitesine (150 kg’ye karşı 280 kg) ve taşıma esnasında alandan tasarruf için katlanabilir kanatlara sahip olacak.

Bittiği zaman Türk Donanması’nın tonaj ve boyut olarak en büyük gemisi olacak olan ANADOLU’ya için bir hava gücü oluşturulması kapsamında aynı zamanda ATAK-2 projesinin deniz platformları için bir versiyonu üzerinde çalışılıyor ancak proje tamamlanana kadar Kara Kuvvetleri’nden, Deniz Kuvvetleri’ne transfer edilen 10 adet AH-1W taarruz helikopterlerinin gemide konuşlandırılması bekleniyor.

İlgili Olarak

LHD ANADOLU’nun liman kabul testleri başlıyor

 

Kaynak: DefenceTürk

LHD ANADOLU’ya 50 ila 110 adet S/İHA konuşlandırılabilecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum