Rusya’dan Leopard tankının ele geçirildiği iddiası

Rusya, Ukrayna’da ele geçirilen Alman tanklarının ve ABD muharebe araçlarının videosunu yayımladı.

Rusya, Ukrayna’da ele geçirilen Alman tanklarının ve ABD muharebe araçlarının videosunu yayımladı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan videoda Rus kuvvetleri ile Ukrayna birlikleri arasında yapılan muharebe sonucunda ele geçirilen Alman yapımı Leopard tankları ve ABD yapımı Bradley muharebe araçları görülmekte.

Reuters tarafından yapılan habere göre Savunma Bakanlığı, bahse konu videonun Ukrayna güçlerinin karşı saldırı düzenlemeye çalıştığı bölgelerden biri olan Zaporizhzhia cephesinde çekildiğini iddia etmekte. Bakanlığın resmi Telegram kanalı üzerinden yayımlanan görüntülerde, Alman yapımı iki Leopard tankı olduğu anlaşılan araç ile hasarlı iki ABD yapımı Bradley muharebe aracı görülüyor.

Bakanlık, ele geçirilen askeri teçhizatı “bizim ganimetlerimiz” olarak nitelendirdi ve videonun Vostok (Doğu) grubundan askerlerin teçhizatı teftiş ederken gösterdiğini açıkladı. Bakanlığa göre ele geçirilen tankların motorlarının hala çalışır durumda olması Ukraynalı mürettebatın ne kadar hızlı kaçtığını göstermekte.

 Polonya’nın ilk Leopard 2A4 tankları Ukrayna’da

Polonya Kara Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan Leopard 2A4 tanklarından ilk dört adedi düzenlenen törenle Ukrayna’ya teslim edilmişti. Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Müller’in resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov Leopard 2A4 tanklarının yanında görülmüştü.

Teslim töreninden sonra Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Bir yıl önce Rus tankları, Ukraynalıları özgürlüklerinden mahrum etmek için Ukrayna’ya girdi. Polonya tankları da bugün Ukrayna’ya girdi ama özgürlüğü korumak için. Ukrayna’nın zaferini yaklaştıran kararlı adımlar için Polonya’ya ve tüm ortaklarımıza minnettarız. Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde, tüm Ukrayna topraklarına özgürlüğü geri getirmek için tank koalisyonunu genişletmeye devam ediyoruz.”

Kaynak: DefenceTürk

Rusya’dan Leopard tankının ele geçirildiği iddiası Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum