Letonya, Ukrayna ordusuna 1.2 milyon Euro ayırıyor

Letonya’nın LSM kamu yayıncılığı tarafından bildirildiği üzere, Letonya hükümeti 1 Mart’ta devlet bütçesinin acil durum fonlarından Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini desteklemek için 1,2 milyon Euro tahsis edilmesini onayladı.

Letonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna’yı sebepsiz yere işgaline tepki olarak, Avrupa Birliği Dışişleri Konseyi’nin 27 Şubat’ta Avrupa Barış Tesisi’nden Ukrayna ordusuna 500 milyon Euro verilmesi konusunda siyasi bir anlaşmaya varmak üzere olağanüstü ve gayrı resmi olarak toplandığını bildirdi.

Ukrayna’ya verilecek 500 milyon Euro’nun 450 milyonu; havan, tüfek, cephane ve anti-tank füzesi gibi silahlara, 50 milyonu ise; ilk yardım kitleri, kişisel korunma ekipmanları ve yakıt gibi kalemlere ayrılacak.

Letonya, anlaşma gereği ikinci 1.2 milyon Euro’luk yardımı ise Ukrayna hükumetinin isteği doğrultusunda acil durum yardım çalışmaları kapsamında Ukrayna’ya aktaracak. Letonya, Ukrayna’ya bu güne kadar mühimmat, ekipman, yiyecek ve tıbbi malzemeler içeren 30 sevkiyat yaptı.

Kaynak: DefenceTürk

Letonya, Ukrayna ordusuna 1.2 milyon Euro ayırıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum