FH70 obüsü, Ukrayna Ordusu’nun kullanımında

Ukrayna Savunma Bakanlığı, FH70 obüslerinin Rus hedeflerine karşı kullanıldığını doğruladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada müttefik ülkelerden tedarik edilen FH70 obüslerinin Rus Ordusu’na karşı sahada aktif olarak kullanıldığı aktarıldı. Ayrıca, yeni 155 mm obüslerinin Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesindeki çatışmalar sırasında Rus hedeflerine karşı kullanıldığı da Ukrayna Ordusu tarafından doğrulandı.

FH70, Birleşik Krallık, İtalya ve Almanya tarafından ortaklaşa geliştirilen 155 mm obüs sistemidir. Çift bölmeli namlu ağzı freni ve kayar kama bloğu ile 155 mm 39 kalibrelik bir mühimmat kullanır. Maksimum menzili yaklaşık 30 km olan sistem, yükleme işlemini yarı otomatik olarak gerçekleştirebilmektedir.

Obüs, 8 askerden oluşan bir ekip tarafından çalıştırılırken, minimum muharebe ekibi 4 kişidir. Volkswagen motoruyla donatılan sistem, kısa mesafelerde kendinden tahrikli bir top olarak da kullanılabilmektedir.

 ABD’nin M777 obüsleri Ukrayna ordusunun hizmetinde

ABD’nin Kiev Büyükelçiliği, devam etmekte olan Rusya – Ukrayna savaşında Ukraynalı topçu birliklerin M777 obüsleri ile sahada aktif olduğunu açıkladı. Bu bağlamda Elçilik, bu sistemlerin Rus birliklerine karşı en ön saflarda kullanıldığını açıklayan bir paylaşımda bulunuldu.

Paylaşımda “M-777 obüsleri iş başında. Bu, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine yapılan 800 milyon dolar değerindeki en son yardım paketinin bir parçası.  ABD tarafından gönderilen 90 obüsten biri hariç tümü şu anda Ukrayna’da ve birçoğu şimdiden ön saflarda.” ifadelerine yer verildi.

 

M777 ObüsleriUkrayna’ya Hollanda ve Almanya’dan da Obüs desteği verilmeye karar verildi

Hollanda ve Alman parlamentoları Ukrayna’ya PZH 2000 kundağı motorlu obüs tedarik planını  6 Mayıs Cuma günü onayladı. 7 adet obüsün Almanya, 5 adet obüsün ise Hollanda tarafından tedarik edileceği anlaşma, Savunma Bakanı Lambrecht’in açıklamalarının Alman Savunma Bakanlığı Twitter hesabı tarafından paylaşımı sonrası doğrulandı. Ukraynalı askerlerin kullanım ve bakım eğitimine önümüzdeki hafta Almanya’da başlanması planlanan anlaşmada, eğitimlerin Almanya’da yapılmasına sebep olarak Ukrayna’da gerekli güvenli ortamın sağlanamayacağı gösteriliyor.

Kaynak: DefenceTürk

FH70 obüsü, Ukrayna Ordusu’nun kullanımında Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum