Geri çekilen Rus birlikleri kritik sistemleri geride bırakmaya devam ediyor

Herson bölgesinden çekilen Rus Silahlı Kuvvetleri, nadir ve maliyetli olan 48Ya6-K1 “Podlet-K1” radar istasyonunu geride bıraktı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Dnipro nehrinin sağ kıyısındaki Ukrayna topraklarını geri alırken Herson şehri yakınlarındaki Chornobaivka havaalanındaki eski bir Rus askeri üssünden görüntüler yayımladı. Bahse konu videoda Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan topçu düellosunun son hali görülmekte.

Bu bağlamda Rus ordusu temelde Chornobaivka havaalanını askeri teçhizat deposuna çevirmişti ve bir tahkimat ağı oluşturmuştu. Ukrayna topçularının sürekli bombardımanına, cephane deposu patlamalarına ve önemli kayıplara rağmen, üs oldukça uzun bir süre işlevini sürdürmüştü.

Tüm bu saldırılara rağmen Rusya, oldukça pahalı ekipmanlar konuşlandırmıştı. Bu kapsamda videoda Ruslardan kurtarılan Chornobaivka’da yok edilmiş bir R-330Zh “Zhitel” elektronik harp istasyonu ve bir “Zoopark-1M” karşı topçu radar sistemi görülmekte.

Ancak videoda görülen sistemler bunlarla sınırlı değil. S-300 ve S-400 tipi hava savunma sistemlerine yönelik hedefleme sağlamak üzere tasarlanan 48Ya6-K1 “Podlet-K1” radar istasyonu da videoda görülmekte. Bu radar Ukrayna’da imha edilen ikinci 48Ya6-K1 “Podlet-K1” istasyon. Defence Express tarafından aktarıldığı üzere ilk imha edilen istasyon, Temmuz ayında Nova Kakhovka yakınlarında görüntülenmişti.

Videoda diğer bir göze çarpan detay ise radar reflektör seti. Bu nesneler herhangi bir köprünün yakınında kullanılarak onları füze saldırılarından korumaya yardımcı olurlar. Ancak bir havaalanında herhangi bir kullanımları yoktur.

Radyasyon reflektörleri

Yanmış ekipmanlara ek olarak, havaalanında Mi-8 ve Mi-24 helikopterleri görülmekte ve bu helikopterlerin çalışır durumda olduğu aktarılmakta. Bu helikopterlerin savaşın ilk günlerinde Ukrayna Hava Kuvvetleri’nden Ruslar tarafından ele geçirilen helikopterler olduğu iddia edilmekte.

Kaynak: DefenceTürk

Geri çekilen Rus birlikleri kritik sistemleri geride bırakmaya devam ediyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum