Endonezya Donanmasının ikinci hastane gemisi denize indirildi

Endonezya devletine ait PT PAL tersanesi, 15 Ağustos 2021’de Endonezya Donanması için 2. hastane gemisini denize indirdi

Naval News tarafından aktarıldığı üzere Endonezya devletine ait tersane PT PAL, 15 Ağustos 2021’de Endonezya Donanması (TNI AL) için 2. hastane gemisini denize indirdi. “Dr. Radjiman Wedyodiningrat” (borda numarası: 992), mevcut Makassar sınıfı çıkarma gemisinin tasarımına dayanmaktadır.

PT PAL tarafından yayınlana basın açıklamasında:

“Son iki yıldır yaşanan pandemi, herkese sağlık tesislerinin gücünün önemini öğretti. Öte yandan, en büyük ada ülkesi olan Endonezya’nın ülke genelinde yeterli ve adil sağlık tesislerine sahip olması önemlidir. Endonezya Donanması, PT PAL Endonezya aracılığıyla, Hastane Yardımcı Gemisinin (BRS) tasarımında inovasyon yoluyla teknolojiyi hayata geçirmeye ve hızlandırmaya çalışıyor.”

ifadeleri yer aldı.

Görsel: PT PAL

Endonezya Bağımsızlık Ayı’na denk gelen 2022 başlarında BRS KRI Dr. Wahidin Sudirohusodo-991’in başarılı bir şekilde teslim edilmesinin ardından, PT PAL Endonezya ikinci BRS gemisini FP2’de denize indirmeye hazır. BRS Dr. Radjiman Wedyodiningrat’ın bugün lansmanı ile, Deniz Filosunun savaş zamanı askeri operasyonları (OMP) ve savaş dışı askeri operasyonları (OMSP) yürütme ihtiyaçlarını karşılayabilmesi bekleniyor.

Kaynak: DefenceTürk

Endonezya Donanmasının ikinci hastane gemisi denize indirildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum