Rus ayrılıkçılara T-90M tank teslimatı

Rusya, Lugansk Halk Cumhuriyeti güçlerine 200 yeni T-90M Ana Muharebe Tankı teslim etti.

Rus televizyon kanalı NTV tarafından 7 Aralık 2022’de yayımlanan bir videoya göre Rusya, Lugansk Halk Cumhuriyeti (LNR veya LPR) güçlerine 200 yeni T-90M ana muharebe tankı teslim etti. LPR veya LNR (Luhansk veya Lugansk Halk Cumhuriyeti), Donetsk Halk Cumhuriyeti (DPR) ve Kırım Cumhuriyeti ile birlikte Nisan 2014’te Ukrayna’dan bağımsızlığını ilan etmişti.

NTV tarafından aktarıldığı üzere teslim edilen T-90M tankları doğrudan Nizhny Tagil şehrinde bulunan Uralvagonzavod tank üreticisinin fabrikasından gelmekte. Bu tankların bölgedeki Rus yanlısı askeri birlikleri güçlendireceği aktarılmakta. Ayrıca Rusya, son birkaç haftadır Ukrayna’daki operasyon alanlarında yeni nesil T-90M tanklarının konuşlandırılmasını artırıyor.

T-90M Ana Muharebe Tankı

T-90M Proryv, standart mühimmatın yanı sıra tanksavar füzeleri de ateşleyebilen bir adet 125 mm 2A46M-4 yivsiz top ile donanmıştır. NATO Kodu AT-11 Sniper-B olan tank, bir adet NSVT 12,7 mm ağır makineli tüfek ve bir adet 7,62 mm eş eksenli makineli tüfekle donatılmış bir uzaktan kumandalı silah istasyonuna sahiptir.

T-90M Proryv’in tasarımı, önde bir sürücü, ortada bir taret ve arkada güç paketi bulunan T-90’ın önceki versiyonuna benzemekte. Bu kapsamda tank, taretin önüne ve her iki yanına yerleştirilmiş yeni bir Relikt ERA (Patlayıcı Reaktif Zırh) zırhına sahiptir. Yerleştirilen zırhlar, Rus savunma endüstrisi tarafından geliştirilen ve tasarlanan ikinci nesil patlayıcı reaktif zırh (ERA) olan Kontakt-5 ERA paketine kıyasla daha yüksek koruma performansı ve servis kolaylığı sunmaktadır.

T-90M, yedi ileri ve bir geri vitesli manuel şanzımana bağlı 1.000 beygir gücüne sahip V-92S2 motoruna sahiptir. Maksimum 550 km seyir menzili ile maksimum 60 km/s hıza çıkabilmektedir.

T-90M’nin belgelenen ilk savaş kaybının İsveçli bir Carl Gustaf 84 mm tanksavar tarafından olduğu bildirilmişti. Bu durum, en gelişmiş olduğu iddia edilen Rus ana muharebe tanklarının bile modern tanksavar silahlarına karşı savunmasız olduğunu göstermekte.

T-90M ve T-90 tankının görüş açısı bakımından karşılaştırılması.Mürettebat 3 personel Silahlanma 125mm yivsiz top Menzil 550 km Maksimum hız 60km/s Ağırlık 46.5 ton Uzunluk 9.53 metre Yükseklik 2.23 metre Genişlik 3.78 metre

Kaynak: DefenceTürk

Rus ayrılıkçılara T-90M tank teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum