Ukrayna’dan başarılı insansız deniz aracı saldırısı

Ukrayna, Rus çıkarma gemisi Olenegorsky Gornyk’e düzenlediği saldırının görüntülerini yayımladı.

Ukrayna, Rus çıkarma gemisi Olenegorsky Gornyk’e insansız deniz aracı ile düzenlediği saldırının görüntülerini yayımladı. Bu bağlamda 112 metre uzunluğundaki Olenegorsky Gornyak’ın batma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı iddia edildi. Rus kaynaklar tarafından sosyal medyada yayımlanan görüntülerde ise Olenegorsky Gornyak’ın iki römorkörle limana doğru çekildiği görülmekte.

Rusya Savunma Bakanlığı, Olenegorsky Gornyak’a verilen hasar hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Hatta Bakanlık tarafından yapılan açıklamada iki adet insansız deniz aracının tespit edilerek imha edildiği belirtildi. Ukrayna tarafından yapılan baskında ayrıca başka bir donanma gemisinin de saldırıya uğradığı bildirildi.

Bahse konu videoda saldırının gece meydana geldiği ve insansız deniz aracının gemiyi gövdesinin orta kısmından vurduğu görülmekte. 450 tona kadar yük ve 25 zırhlı personel taşıyıcı taşıyabilen 43 yaşındaki gemi, 2019 yılında, beş yıllık onarım ve modernizasyonun ardından Kuzey Filosunda hizmete geri dönmüştü. Buna ek olarak Olenegorsky Gornyak, işgal altındaki yarımadaya sivil ve ticari mal taşımakla görevlendirilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’dan başarılı insansız deniz aracı saldırısı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum