Schiebel ve Thales’ten İngiliz Donanması’na İHA tedariki

Peregrine programı kapsamında Schiebel ve Thales, İngiliz Donanması’na CAMCOPTER S-100 İHA tedarik edecek

Schiebel İngiliz Donanması’na CAMCOPTER S-100 İHA tedarik edecek ve hizmete giren İHA’lar Peregrine olarak isimlendirilecek. İngiliz Donanması’nın teslim alacağı İHA’larda kullanıcı isterlerine göre oluşturulmuş bir sensör paketi yer alacak. Sensör paketinde Thales I-Master SAR/GMTI radarı ve EO/IR kamera yer almakta.

Ödülle ilgili açıklamada bulunan Schiebel Grubu Başkanı, Hans Georg Schiebel şu ifadelerde bulundu:

“CAMCOPTER S-100’ün Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı’nın prestijli Peregrine programı için tercih edilmesinden dolayı son derece gurur duyuyoruz. S-100, dünya çapındaki Deniz Kuvvetleri için en uygun İHA’dır ve üstünlüğünü ve olağanüstü yeteneklerini sayısız operasyonel konuşlandırması boyunca kanıtlamıştır.”Peregrine programı kapsamında İngiliz Donanması için konfigüre edilen CAMCOPTER S-100 ( Görsel : Schiebel )

S-100’ün farklı sensörlerle donatılabilmesi ve düşük görünürlüğü gemi ve mürettebatı için sahadaki unsurların tespiti, izlenmesi ve tanımlanmasında kullanılabiliyor. Ayrıca sistem operatörüne ve gerçek zamanlı olarak geminin savaş yönetim sistemine iletilen yüksek tanımlı görüntüler ve radar verileri mürettebata karar alma konusunda bazı katkılar sunuyor.

Kraliyet Donanması’nın ilk döner kanatlı insansız hava aracı olacak CAMCOPTER S-100’ler, Kraliyet Donanması’nın ana helikopterlerinden olan AW159 Wildcat helikopteri ile birlikte çalışacak. Son birkaç yıldır helikopter ve farklı tipteki İHA’ların eşgüdümlü kullanımı helikopter sektöründeki yeni alanlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Schiebel ve Thales’ten İngiliz Donanması’na İHA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum