C-Dome hava savunma sistemi Sa’ar 6 korvetlerine entegre edildi

Naval Iron Dome (C-Dome) hava savunma sistemi Sa’ar 6 korvetlerine entegre edildi ve testleri tamamlandı.

İsrail Savunma Bakanlığı, Demir Kubbe olarak da bilinen Iron Dome hava savunma sisteminin deniz varyantı olan Naval Iron Dome (C-Dome) hava savunma sisteminin Sa’ar 6 korvetlerine entegre edildiğini açıkladı. Bu kapsamda Bakanlık, son testlerin de tamamlandığını duyurdu.

Sa’ar 6 sınıfı korvetlerde 40 adet C-Dome lançeri bulunuyor. Topçu roketi tehditlerine karşı aktif olarak kullanılan Iron Dome sisteminin altyapısı üzerinden geliştirilen C-Dome, daha kısa menzillerde Barak 8 için bir tamamlayıcı olarak kullanılabilecek.

El-Kassam tugaylarının belli aralıklarla petrol platformlarına saldırı düzenlediği göz önüne alındığında C-Dome ile donatılan Sa’ar 6 korvetlerinin görevlerinden birinin söz konusu platformları roket tehditlerine karşı korumak olacağı değerlendirilebilir.

 İsrail’den C-Dome hava savunma sistemi testi

İsrail Savunma Kuvvetleri; 21 Şubat 2022 tarihinde Twitter hesabında yaptığı paylaşımda İsrail Donanmasının C-Dome Hava Savunma Sisteminin (C-Dome HSS) ilk canlı atış testini (Live-Fire) tamamladığını açıklamıştı. Demir Kubbe (Iron Dome) Hava Savunma Sisteminin gelişmiş deniz sürümü olan C-Dome HSS; Sa’ar 6 “Magen” Sınıfı korvetten ateşlenmişti.

C-Dome HSS; İsrail Füze Savunma Teşkilatı tarafından İsrail Savunma Bakanlığının Savunma Ar-Ge Müdürlüğü ve Rafael Defense tarafından geliştirilmiştir. Sa’ar 6 “Magen” Sınıfı korvette icra edilen C-Dome HSS testleri roket ateşi, seyir füzeleri ve İHA’lara karşı savunma olmak üzere bir dizi tehdidi simüle etmişti.

İsrail Savunma Kuvvetleri; C-Dome HSS’nin canlı testi hakkında, “Bu gerçek atış testi önemli bir dönüm noktasıdır ve İsrail Donanmasının, İsrail Devletinin stratejik varlıklarını ve hayati çıkarlarını mevcut ve gelişen tehditlere karşı savunmak için operasyonel kabiliyetini göstermektedir.” ifadelerinde bulunmuştu.

Kaynak: DefenceTürk

C-Dome hava savunma sistemi Sa’ar 6 korvetlerine entegre edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum