ASELSAN’dan AS-532 Cougar helikopterleri için modernizasyon

16’ncı Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2023 kapsamında Milli Savunma Bakanlığı standında ASELSAN, ASFAT ve AIRBUS arasında Cougar Modernizasyonu Çerçevesinde Mutabakat Sözleşmesi imzalandı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci’nin de katıldığı törende, proje sözleşmesini ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün ile AIRBUS adına Thomas Zeman imzaladı.

Projeyle Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan 20 adet AS-532 Cougar tipi helikopterin modernize edilmesi planlanıyor. Böylece Cougar helikopterleri, ASELSAN’ın üstün milli teknolojileriyle donatılmış olacak. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Yeni platformlar yaparken modernizasyon projeleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerimize destek oluyoruz. Bugün de önemli bir imza törenindeyiz. Uluslararası partnerlerimiz ve Milli Savunma Bakanlığımız ile birlikte Hava Kuvvetlerimizin helikopterlerini modernize edeceğiz. Hava Kuvvetlerimizin envanterinde bulunan helikopterlerimize böylece daha üstün kabiliyetler kazandıracağız.”

ASELSAN’dan AB-412 helikopterleri için R-400D elektro optik sistemi!

ASELSAN’ın helikopterlere yönelik geliştirdiği R-400D elektro optik sistemi Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterindeki AB-412 EP SG Helikopterlerinin modernizasyonunda kullanılacak. SSB ve ASELSAN modernizasyona yönelik toplam bedeli 51.764.332,48 ABD Doları ve 81.665.400,86 TL tutarında bir sözleşme imzalandı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, imzalanan proje hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterinde bulunan AB-412 EP SG Helikopterinin aviyonik modernizasyonunu sağlamak için Savunma Sanayii Başkanlığı ile bir sözleşme imzaladık. Proje kapsamında Sahil Güvenlik Komutanlığının güncel ve gelecekteki operasyon kabiliyetini en üst seviyeye taşımak amacıyla ASELSAN tarafından geliştirilmiş olan ASELFLIR R400D Elektro-Optik Sistem, KDU-45 Klavye Gösterge Birimi, SMFD-810 Gösterge ve Dahili Haberleşme Sistemini içeren Aviyonik sistemler ve Navigasyon sistemlerinin yanı sıra yerli ve milli kaynaklarla geliştirilmiş Su Üstü Arama Radarı entegre edilecek.”

Helikopterlere yönelik geliştirilen ASELFLIR R-400D’nin aynı zamanda GÖKBEY genel maksat helikopterlerine de entegre edilmesi planlanıyor. R-400D’nin türevi olan R-410D ise ROKETSAN KMC-U Silah Sistemi’nin yer aldığı Silah Taşıyıcı Araçlar’da kullanılacak.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’dan AS-532 Cougar helikopterleri için modernizasyon Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum