Üçüncü Yasen-M sınıfı denizaltı deniz testlerine başlayacak

Krasnoyarsk adı verilen nükleer denizaltı, Project 885M (Yasen-M) projesinin üçüncü denizaltısıdır.

Rus donanmasının nükleer denizaltı kabiliyetlerini arttırmak için tasarlanan Project 885M (Yasen-M) sınıfı nükleer enerjili denizaltı projesinin üçüncü denizaltısı olan Krasnoyarsk, deniz denemelerine başlayacak.

Bu bağlamda denizaltı Severodvinsk’teki Sevmash Tersanesinde inşa edildi. Tersanenin Rus haber ajansı TASS’a aktardığı bilgiye göre Project 885M (Yasen-M) projesinin üçüncü denizaltısı Krasnoyarsk, ilk deniz denemeleri için Beyaz Denize açıldı. Denizaltının temeli 2014 yılında atıldı.

Konuyla ilgili TASS’ın haberinde: “26 Haziran’da Krasnoyarsk denizaltısı, Beyaz Deniz’deki ilk gemi yapımcılarının deniz denemeleri için Sevmash Tersanesinden ayrıldı. Gemideki donanımı, denize elverişlilik ve performans özelliklerinin tasarlanan parametrelere uygunluğu denizde test edilecek” ifadelerinde bulunuldu.

Yasen-M Sınıfı Denizaltılar

Yasen-M sınıfı denizaltılar (Project 885M), daha önce tasarlanıp üretilen denizaltılardan çok daha yüksek hızlarda düşman gemilerini tespit etme kabiliyetine sahip Yasen nükleer saldırı denizaltısının yükseltilmiş bir versiyonudur. Bu bağlamda denizaltı, gürültü izini azaltmak ve görünmezlik özelliğini artırmak için yeni bir güç kaynağı ve akustik savunma sistemi ile donatılmıştır.

Denizaltı, optimize edilmiş gövde şekli, geliştirilmiş Elektronik Harp (EH) ve otomasyon sistemleri, 2 adet dikey fırlatma sistemi silosu, denizaltının sessiz çalışmasına imkan veren 1 adet pompa-jet tahrik sistemi ve yeni torpido tüpleri içermektedir. Yasen-M sınıfı denizaltılar; gemisavar seyir füzeleri, 10 adet 533 mm torpido tüpünün yanı sıra Igla-M karadan havaya füzeleri ateşleyebilen 8 adet Dikey Fırlatma Sistemi (VLS) ile donatıldı.

Kaynak: DefenceTürk

Üçüncü Yasen-M sınıfı denizaltı deniz testlerine başlayacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum