Gürbağ Savunma’dan MM GIDS ile çok yönlü koruma!

Gürbağ Savunma, IDEF23’te 12.7 mm döner namlulu silah ve hidrojen fırlatma sistemi kullanan MM (Multi Mission) GIDS sistemini ilk defa sergiledi. Hydro GIDS gibi termal+gündüz optik sistemi ve RETİNAR FAR-AD mmW dalga boyu radarıyla desteklenen MM GIDS, üzerindeki silah sistemleriyle kara, hava ve denizden gelen tehditleri bertaraf edebilecek. Fuarda römork üzerinde sergilenen MM GIDS, araç üstü mobil yapıda da kullanılabiliyor.

MM GIDS’in fırlatma sisteminde Gürbağ’ın geliştirdiği çok maksatlı dolanan mühimmat kullanılacak. Geliştirilen dolanan mühimmat, kara hedeflerinin yanında yapay zeka destekli optik sayesinde Mini İHA’lara karşı da kullanılabiliyor. Yapılan testlerde döner kanatlı hedef İHA doğrudan vuruşla imha edildi.

Dakikada 3000 atış yapabilen 12.7 mm döner namlulu silah; piyade ve hafif zırhlı araçların yanında yüksek atış hızı sayesinde İHA’lara karşı da radar ve optik hedeflemeyle son hat savnunması olarak ele alınabilir. 12.7 mm mühimmatların genelde 20 mm ve 35 mm mühimmatlara göre önemli ölçüde daha ucuz olması es geçilmemesi gereken bir konudur.

 

Gürbağ Savunma aynı zamanda 200 kg kapasiteye sahip Hydro Launch sistemini de sergiledi. Çap olarak Hydro GIDS ve MM GIDS’te bulunan sistemlere kıyasla daha geniş bir çapa sahip olan sistem kara araçları ve su üstü platformlarında kullanılabilecek. Gürbağ Savunma’nın hedefleri arasında 800 kg kapasiteli fırlatma sistemleri yer alıyor. Artan kapasite ile Gürbağ’ın hidrojen fırlatma sistemlerinden atılabilen ürünlere güdümlü füzelerin eklenmesi beklenebilir.

Kaynak: DefenceTürk

Gürbağ Savunma’dan MM GIDS ile çok yönlü koruma! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum