ASFAT, Filipinler’deki bakım, onarım ve yenileştirme görevlerini üstleniyor

ASFAT, Filipinler’deki bakım, onarım ve yenileştirme (MRO) programları için Filipin Havacılık ve Uzay Geliştirme Kurumu ile Mutabakat Muhtırası imzaladı.

ASFAT, Filipinler Havacılık ve Uzay Geliştirme Kurumu (PADC) ile 27 Nisan 2022 tarihinde Pasay Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen Asya Savunma ve Güvenlik (ADAS) fuarında bir Mutabakat Muhtırası imzaladı. Muhtıra, ASFAT İcra Kurulu Başkanı Esad Akgün ve PADC Başkan Vekili ve CEO’su Raymond L. Mitra tarafından imzalandı.

Muhtıra kapsamında Filipin Hava Kuvvetleri’nin (PAF) envanterindeki helikopter ve uçakların bakım, onarım ve yenileştirme programları ASFAT tarafından gerçekleştirilecek. Muhtıranın Filipin Hava Kuvvetleri’ne ait UH-1 Huey helikopterlerini de kapsadığı ifade edilmekte. Bu bağlamda Filipinler, Ocak 2021’de meydana gelen ölümlü kaza sonrası UH-1 Huey helikopterlerini hizmet dışı bırakmaya başlamıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan Hava Kuvvetleri 10 adet helikopterin emekli edildiğini açıklamıştı.

UH-1D HueyASFAT Filipinler’e açık deniz karakol gemisi ve silahlı insansız deniz aracı teklif etti

Filipinler Havacılık ve Uzay Geliştirme Kurumu (PADC) ile Ankara merkezli ASFAT arasında Filipinler Donanması için inşa edilmesi planlanan açık deniz karakol gemisi (ADKG / OPV) konusunda mutabakat zaptı imzaladı. Konuya ilişkin ASFAT sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “ASFAT ile Filipinler Havacılık ve Uzay Geliştirme Kurumu (PADC) arasında Mutabakat Protokolü İmza Töreni gerçekleştirildi. Her iki ülke için hayırlı olsun!” ifadelerinde bulunuldu. Söz konusu mutabakatta geçen açık deniz karakol gemisi (ADKG) tasarımı ise bir video ile tanıtıldı.

Philippines Defense Forces Forum tarafından paylaşılan bilgilere göre 30 milyar Filipin Pesosu (~575 milyon dolar) bütçe ayrılan ADKG alım programı kapsamında 6 adet gemi tedarik edilmesi planlanırken ASFAT’ın ADKG teklifi 2 adet ULAQ silahlı insansız deniz aracını da kapsıyor. Teklifin hayata geçmesi durumunda ARES Tersanesi ve Meteksan Savunma tarafından geliştirilen SİDA’nın ilk ihracatı da gerçekleşmiş olacak.

Kaynak: DefenceTürk

ASFAT, Filipinler’deki bakım, onarım ve yenileştirme görevlerini üstleniyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum