Arjantin Ordusu Iveco Guaraní 6×6 ZMA ile ilgileniyor

Arjantin Ordusu Brezilya-İtalya ortak üretimi Iveco Guaraní 6×6 amfibi zırhlı muharebe araçları ile ilgileniyor

Yeni seçilen Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, ilk yurt dışı ziyaretini Arjantin’e düzenledi. Ziyaret kapsamında ikili ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında yeni askeri işbirliklerin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı. Arjantin Savunma Bakanı Jorge Taina görüşmeler sonrası şunları söyledi:

“Hiç şüphe yok ki en iyi araç, tanınan ve savaşta test edilmiş bir araç olan Stryker’dır; ardından 6×6 olup olmadığına bakılmaksızın Guaraní ve son olarak Norinco’dur. Ancak büyük bir satın alma, bir tugay olduğu için, hesaba katılması gereken başka yönler de var. Bu nedenler ordu her açıdan en uygun seçeneği Guaraní olarak yorumluyor.”

“Brezilya’daki Lula da Silva hükümetinin 2023 boyunca projede ilerlemeye izin vermesini arzu ediyoruz. Arjantin için bir önceliklerden birisi, tekerlekli zırhlı araç alımını tamamlamaktır. 

Iveco Guaraní 6×6 Görsel: SA_Defensa

Iveco Guaraní 6×6 zırhlı araçlardan, 2021 yılının yaz aylarında Brezilya Ordusu’nun 5. Mekanize Süvari Alayı’ndan ödünç alınarak Arjantin’de testlere tabi tutuldu. Arjantin’de kaldığı süre boyunca Hercules C-130H uçağında teknik-operasyonel, silah testleri ve havada uçma kabiliyetleri testlerinden başarıyla geçmişti.

Iveco Guarani 6×6 zırhlı aracı

Guarani programı, ordunun 1970’lerden kalma EE-11 Urutu serisi ZPT’lerin ve EE-9 Cascavel zırhlı araçlarının yerine geçmesini sağlamak amacıyla 2007 yılında Brezilya Savunma Bakanlığı’nın desteğiyle başlatıldı. Şu anda Guarani, Güney Amerika’da üretilen gelişmiş zırhlı personel taşıyıcı unvanına sahip.

IVECO, 2013 yılının ortalarında Sete Lagoas’ta savunma araçlarının üretimine yönelik yeni tesisini açtı. Personel taşıyıcı araçların üretimine yönelik olarak bu tesiste yılda yaklaşık 60 araç üretildi. Projede sunulan 6×6 zırhlı personel taşıyıcı modern silah sistemleri, komuta ve kontrol (iletişim) sistemlerini ekleyerek yenilikçi doğası ile dikkat çekiyor.

Menşei Ülkesi Brezilya Hizmete Girme Yılı 2013 Mürettebat 2 Personel Kapasitesi 9 Ağırlık 16.7 ton Uzunluk 7 m Genişlik 2,7 m Yükseklik 2.43 m

Kaynak: DefenceTürk

Arjantin Ordusu Iveco Guaraní 6×6 ZMA ile ilgileniyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum