HÜRJET’in tasarımı TCG ANADOLU için değişiyor

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TRT Haber’de soruları yanıtladı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TRT Haber yayınında Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri anlattı. HÜRJET ile ilgili konuşan Demir,

“Anadolu Gemisi bu sene içerisinde devreye alınacak. HÜRJET tasarımcısı arkadaşlarımız onun gemiye iniş kalkışıyla ilgili çalışmaları yapıyorlar. Hem bir çıkartma yapma kabiliyeti olacak, hem üzerinde deniz aracı, kara unsurları ve hava unsurları taşıyan bir güç aktarma platformu olacak. İlk planlandığı halinde bir SİHA/İHA konuşlandırma yoktu. Şimdi ona göre tasarım değişiklikleri de yapılıyor. Hürjetimizi de inşallah 2023’te görmeyi umuyoruz, hedefimiz bu. Helikopterlerimiz, uçaklarımız gün sayıyor.

ifadelerini kullandı.

HÜRJETTUSAŞ’tan Malezya’ya yerel üretim HÜRJET uçağı teklifi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, A Haber’de Gündem Özel yayınına konuk oldu. Malezya’ya HÜRJET ihracatı çalışmaları ile ilgili konuşan Kotil, HÜRJET’in yerel üretim seçeneği ile teklif edildiği bilgisini paylaştı. Kotil konuşmasında, “Malezya ile 3 tanesi Türkiye’de, 15 tanesi Malezya’da üretilmek üzere 18 adetlik HÜRJET için ihale süreci var. İnşallah olumlu sonuçlanır..“ dedi.

Kotil ayrıca, “Hafif saldırı ve jet eğitimi uçağı. İçinde jet motoru var. Sesin yüzde 40 daha yükseğini uçuyor. Bunu Milli Muharip’in önüne koyduk. Devletimiz bundan 16 tane sipariş verdi. Türkiye’nin bu tip uçağa ihtiyacı var. Hem eğitim hem de saldırı uçağı. Bu da yaklaşık 1 ton patlayıcı taşıyor. Sesten hızlı uçuyor ve ekonomik. F-16’ya göre çok ekonomik. Dünya piyasasında yeri var. 2023’te uçacak. Bu süpersonik bir uçak.” ifadelerine yer verdi.

HÜRJET

İhaleye giren diğer şirketler ve uçaklar ise şu şekilde:

  • Korea Aerospace Industries (KAI) ile ortaklık yapan Kemalak Systems: FA 50 
  • China National Aero-Technology Import & Export Corp (CATIC): L-15 
  • Leonardo: M-346
  • Hindustan Aeronautics: Tejas
  • Aerospace Technology Systems Corp. (Rosoboronexport): MiG-35

Öte yandan Pakistan’ın JF-17 Thunder savaş uçağı Malezya’daki LCA sözleşmesi için favori olarak lanse edilse de ihaleye katılmadı.

Kaynak: DefenceTürk

HÜRJET’in tasarımı TCG ANADOLU için değişiyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum