TEI ve GE Aerospace’ten F110 turbofan motoları için anlaşma!

TEI ve GE Aerospace; F110 turbofan motorlarının Bakım-Onarım-İşletim (MRO) faaliyetleri için lisans süresini uzatmak amacıyla sözleşme imzaladı. Sözleşme ile TEI, F110 kullanıcılarına lojistik ve idame konusunda destek sağlayabilecek.

F110 turbofan motoru; F-16 ve F-15’e ek olarak TUSAŞ KAAN MMU’nun prototipinde kullanılmaktadır. KAAN MMU’nun sonraki prototiplerin de F110 motorlarını kullanması planlanmaktadır.

2 adet KAAN MMU üretim hattında

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 2 adet daha KAAN’ın üretimine başladı. Sabah gazetesine özel açıklamalarda bulunan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil şu ifadeleri kullandı:

“2 adet daha KAAN üretmeye başladık. Uçağımız uçabilecek durumda ama bazı testler nedeniyle titiz davranıyoruz. 2028’de 20 adet KAAN savaş uçağımızı Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edeceğiz. Blok 10 paketi bu uçaklar, F35’in bir altı F16’nın bir üst segmenti olacak.”

Defence Turk olarak Savunma Sanayii Başkanlığı’nın tensipleri ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni ziyaret ederek Milli Muharip Uçak KAAN’ın projedeki durumunu ve ilk uçuşunu konuştuk. Bu kapsamda MMU Ürün Baş Mühendisi Emre Yaban, Defence Turk’e proje hakkında açıklamalarda bulundu.

İlk üretilen prototip olan P0’ın uçuşu hakkında açıklamalarda bulunan Yaban, şu ifadelere yer verdi:

“Biz tüm platformlarımızı testlere ve hava kuvvetlerimize teslimatı için çalışmalarımızı yaparak tasarlamaktayız. İlk uçağımızın montajını ve tasarımını yaparken uçuracağımızı düşünerek tasarlamıştık. Dolayısıyla ilk uçuşu planladığımız platform üzerinden yapacağız.

Sonrasında 6 adet daha test platformu yapacağız. Bunun yanında başka platformlarda test uçuşlarımızı gerçekleştireceğiz. Daha sonra ise uçağımızı farklı bloklar halinde müşterimizin istediği hale getireceğiz. Uçuş testlerinden elde edeceğimiz veriler ile uçağımızı geliştireceğiz.”

Kaynak: DefenceTürk

TEI ve GE Aerospace’ten F110 turbofan motoları için anlaşma! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum