Bayraktar TB3 2023 sonunda seri üretime girecek

Habertürk’ün Açık ve Net programında Bayraktar TB3 SİHA ve KIZILELMA MİUS üzerine açıklamalarda bulunan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün 2023’te ilk uçuşunu yapacağını ve 2023 sonunda seri üretime gireceğini açıkladı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, geliştirme çalışmaları devam eden Bayraktar TB3’ün TCG ANADOLU Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’ne konuşlandırılacağını açıklamıştı.

 

KIZILELMA MİUS’un 2 yıl içerisinde ürün haline getirilmesinin hedeflendiğini belirten Haluk Bayraktar, bu sebeple yurtdışından sipariş vermek isteyen ülkeler olsa da KIZILELMA ürün haline gelene kadar sipariş almayacaklarını belirtti. İlk uçuşunu 2022 Aralık ayında yapan KIZILELMA’ya yerli hava-yer ve hava-hava mühimmatlarının yanı sıra ASELSAN tarafından geliştirilen AESA radar, entegre Elektro Optik sistemi ve Sinyal İstihbaratı (SIGINT) sistemleri entegre edilecek.

Bayraktar TB3’ün PD170 turbodizel motorları teslim edildi

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2022’de TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Bayraktar TB3 SİHA için PD170 turbodizel havacılık motorlarının teslim edildiğini açıklamıştı:

“Bizim geliştirdiğimiz motorlar irtifa yakımında dünyada sınıfındaki en iyi motorlar, bu sınıfta 30000 ft’yi geçen başka İHA motoru yok. AKSUNGUR bizim motorlarımızla 30000 ft’yi geçti ve bunlar gerçekten de az yakan motorlar, motorumuz AKSUNGUR’la 49 saat havada kaldı. Son olarak da TB3 için yine bu PD170 serisinden motorlarımızı teslim ettik, Baykar Savunma da bunların entegrasyonuyla meşgul.”

Bayraktar TB3

Teknik özellikleri TEKNOFEST 2021’de açıklanan Bayraktar TB3, Bayraktar TB2’ye kıyasla kısa pistlerden kalkış kabiliyetinin yanında daha yüksek faydalı yük kapasitesine (150 kg’ye karşı 280 kg) ve taşıma esnasında alandan tasarruf için katlanabilir kanatlara sahip olacak.

2022’de gökyüzü ile buluşması beklenen Bayraktar TB3’ün TCG ANADOLU’da 30 ila 40 adet konuşlandırılması bekleniyor. Bayraktar TB3 SİHA Anadolu’nun güvertesini kullanarak STOBAR tipi iniş-kalkış yapabilecek. Ayrıca Anadolu’ya entegre edilecek komuta merkezi ile de aynı anda en az 10 adet Bayraktar TB3 SİHA’nın operasyonlarda kullanılabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: DefenceTürk

Bayraktar TB3 2023 sonunda seri üretime girecek Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum