Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nin ilk gününde İsveç ile gerçekleştirilen görüşmelerden sonra Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği için katılım protokollerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edecek.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg şu açıklamalarda bulundu:

“İsveç; anayasasını değiştirdi, PKK’ya karşı terörle mücadeledeki işbirliğini geliştirdi ve Türkiye’ye silah satışını yeniden başlattı. İsveç’in Türkiye ile terörle mücadele alanındaki işbirliği artmaya devam edecek.” açıklamalarında bulundu. NATO da aynı zamanda bu alanda faaliyetini arttıracak ve ben de NATO’da ilk kez Özel Terörle Mücadele Koordinatörlüğü mevkisini kuracağım. İsveç’in NATO’ya katılması son derece krritik olan şu zamanlarda bütün NATO müttefiklerinin yararına olacaktır.”

Zirvede Türkiye ve İsviçre, güvenlik konularına ek olarak ticaret için de bazı kararlar aldı. Görüşmelerden sonra Türkiye ve İsviçre’nin ortak ekonomi ve ticaret komitesi aracılığıyla ticaret hacmi ve yatırımın arttırılacağı açıklandı. Ayrıca İsviçre, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine destek vereceğini ve bunun vize muafiyetini de kapsayacağını ekledi.

Kaynak: DefenceTürk

Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yaktı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum