İngiltere, helikopter alımını azaltıyor

İngiltere, orta sınıf helikopter alımını azaltıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı, 1 milyar sterlin (1.3 milyar dolar) değerindeki Yeni Orta sınıf Helikopter (NMH) programı kapsamında satın alınacak helikopter sayısını 35 birime indirmeye karar verdi. Bu bağlamda ilk olarak Kasım 2021’de 44 helikopterlik bir üst tedarik sınır belirlenmişti. Ancak finansman sorunları çok daha düşük bir tedarik hedefine yol açtı. Bahse konu tedarik ile İngiltere, Puma, Bell 212, Bell 412 ve AS365 Dauphins dahil olmak üzere bir dizi helikopteri değiştirilmeyi hedefliyor. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Airbus Helicopters UK Genel Müdürü Lenny Brown, “Eğitim gerekliliklerini görmedik ve henüz gelmemiş olan bir sürü farklı bölüm var, ancak Savunma Bakanlığı bize damla damla bilgi verme konusunda çok çaba harcadı.” dedi. Bunlara ek olarak İngiltere’nin üretim sözleşmesinin ne zaman imzalanacağını veya NMH’nin hizmete giriş tarihinin ne zaman olacağını doğrulaması gerekiyor.

Kraliyet Hava Kuvvetleri Puma helikopteri

Breaking Defense tarafından yapılan habere göre İngiltere’nin Puma filosunu 2025’te emekliye ayırması bekleniyordu. Bu emeklilik planı, sektörü potansiyel olarak sıkıştırılmış bir NMH üretim zaman çizelgesiyle karşı karşıya bıraktı. Ancak Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Richard Knighton, Mayıs ayında yaptığı açıklamada bu emeklilik planının 2027 veya 2028’e kadar ertelenebileceğini aktarmıştı.

New Medium Helicopter / Yeni Orta sınıf Helikopter

22 Mart 2021’de İngiltere Savunma Bakanlığı, 2020’lerin ortalarında yeni bir helikoptere yatırım yapacağını belirttiği “Rekabetçi Bir Çağda Savunma” yayınlamıştı. Yeni helikopter, şu anda İngiltere Silahlı Kuvvetleri’nde kullanılan dört tipin halefi olacak.

Yeni helikopter, Puma, Bell 212 (Ekim 2022’de kullanımdan kaldırıldı ve sivil piyasada satıldı), Bell 412 ve AS365 Dauphins helikopterlerinin yerini alacak. Bakanlık, 18 Mayıs 2022’de, yarışmayı resmen başlatan ve 44 adede kadar helikopter satın alma niyetini teyit eden bir sözleşme duyurusu yayınlamıştı. Sözleşme ayrıca hava ve yer ekibi eğitimi ile hizmet içi teknik destek ve bakımı da içermekteydi.

AW149

30 Ekim 2022’de Bakanlık, nihai tip seçimi ve sözleşme öncesinde ayrıntılı bir Teklif Talebi (RFP) yayınlayacağı NMH yarışmacılarının seçimini azaltmıştı. Airbus, Boeing, Leonardo ve Lockheed Martin’den gelen teklifler, NMH gereksiniminin ön yeterlilik (PQQ) aşamasını geçti. Bell ve AceHawk Aerospace’den gelen teklifler ise PQQ’yu geçememişti.

Aşağıdaki dört helikopter, ilgili üreticileri tarafından beklenen gereksinimleri karşılamaları için teklif edildi: H175M ile Airbus Helicopters, MH-139 Gray Wolf ile Boeing, AW149 ile Leonardo ve S-70M ile Lockheed Martin’in yan kuruluşu olan Sikorsky.

Kaynak: DefenceTürk

İngiltere, helikopter alımını azaltıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum