Alman Ordusu’ndan IRIS-T SLM hava savunma sistemi siparişi

Almanya Silahlı Kuvvetleri 6 adet IRIS-T SLM Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi tedarik edecek

Almanya Federal Teçhizat, Bilgi Teknolojisi ve Kullanım Dairesi (BAAINBw), IRIS-T SLM tipi 6 adet hava savunma sistemi tedarik edecek. Tedarik için yüklenici Diehl Defence GmbH & CO’nun temsilcileri ile ilgili bir sözleşme imzalandı.  Almanya Federal Meclisi Bütçe Komisyonu projeyi geçen hafta onayladı.

Mevcut planlamaya göre, ilk sistem 2024’ün üçüncü çeyreğinde kalifikasyon amacıyla teslim edilecek ve 2025’in ortalarından itibaren Alman Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek.

IRIS-T SLM için kullanılan füze, doğrudan IRIS-T hava-hava füzesine dayalı IRIS-T/SLS’ye kıyasla daha büyük bir roket motoru sayesinde 40 kilometre menzil ve 20 kilometrelik bir irtifaya sahiptir. İtme vektörü kontrollü katı yakıtlı motor, füzenin manevra kabiliyetini arttırmaktadır. Füzede terminal safhaya kadar ısınmaya karşı ayrılan bir şapka ile korunan kızılötesi görüntüleyici arayıcı başlık bulunmaktadır. Arayıcı başlığa ek olarak ara safha güdüm RF veri bağı ile GPS destekli bir ataletsel navigasyon ile sağlanmaktadır.

IRIS-T SLM, orta menzilli hava savunmasının bir parçası olarak savaş uçaklarına, İHA’lara, helikopterlere, seyir füzelerine ve havadan karaya füzelere karşı kullanılabilmektedir.

Her ateş birimi, 250 km’ye kadar algılama menziline sahip orta menzilli bir radar ve her biri 40 km menzilli 8 güdümlü füzeye sahip 3 lançerden oluşur. Sistemlerin her biri bir yeniden yükleme aracı, iki lojistik konteyner ve destek ekipmanı ile destekleniyor.

Kaynak: DefenceTürk

Alman Ordusu’ndan IRIS-T SLM hava savunma sistemi siparişi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum