Estonya’dan HIMARS tedariki

Estonya, ABD üretimi olan 6 adet M142 HIMARS roketatar sistemi satın alacak.

ABD Savunma Bakanlığı tarafından 15 Temmuz 2022 tarihinde yayımlanan bilgilere göre ABD Dışişleri Bakanlığı, Estonya Hükümeti’ne M142 HIMARS (Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi) tedarikini onayladı. Bu bağlamda tedarikin tahmini maliyetinin 500 milyon dolar olacağı aktarılmakta. Estonya Hükümeti, altı adede kadar M142 HIMARS (Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi) Fırlatıcısı ve otuz altı adede kadar M30A2 Güdümlü Çoklu Fırlatma Roket Sistemi (GMLRS) satın almayı talep etti.

Estonya ayrıca IMPS ve FMCW-DDR Yakınlık HOB Sensörü Yeteneğine sahip otuz altı adede kadar M31A2 GMLRS Üniter Yüksek Patlayıcı Füze Bölmesi, otuz altı adede kadar XM403 Genişletilmiş Menzilli GMLRS Alternatif Savaş Başlığı, IMPS ve Yana Monte Yakınlık Sensörü, IMPS ve SMPS HOB Özelliğine sahip otuz altı adede kadar XM404 Genişletilmiş Menzilli GMLRS Üniter Pod ve on sekiz adede kadar M57 Ordu Taktik Füze Sistemi Füze Bölmesi talep etti.

Çok Namlulu Güdümlü Roket Sistemi - ABD

M142 HIMARS

M142 HIMARS (Yüksek Hareketli Topçu Roket Sistemi), Amerika merkezli Lockheed Martin Missiles tarafından geliştirilen çoklu roketatar sistemidir. Roketatar sistemi 6×6 FMTV kamyon şasesine monte edilmiştir. M142 HIMARS, standart çok namlulu roketatar (ÇNRA) mühimmatı ateşleyebilmektedir.

Aynı zamanda sistem, genişletilmiş menzilli roket, azaltılmış menzilli tatbikat roketi ve gelecekteki tüm varyantlar dahil olmak üzere tüm ÇNRA mühimmat ailesini ateşleyebilir.

Her fırlatıcı üç kişilik bir ekip tarafından çalıştırılır ve altı adet 227mm M270 roketi, 1 adet yaklaşık 165 kilometre azami menzile sahip satıhtan satha MGM-140 ATACMS füzesi ateşleyebilir. Sahada kendini kanıtlamış bir sistem olan HIMARS, şu âna kadar 500’den fazla üretilerek önemli bir kilometre taşını geride bırakmıştır.

Kaynak: DefenceTürk

Estonya’dan HIMARS tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum